Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτή για τα παιδιά την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας


Συνάδελφοι οικοδόμοι,
Η Διοίκηση του Συνδικάτου και τα παραρτήματά του, τούτες τις δύσκολες μέρες που περνάμε οι εργαζόμενοι απ’ την αντιλαϊκή –αντεργατική κυβερνητική πολιτική, αποφασίσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να αποφορτίσουμε κάπως την κατάσταση και να κάνουμε αυτές τις μέρες των γιορτών τα παιδιά μας να χαρούν.
Να διασκεδάσουν, να παίξουν, να απολαύσουν Καραγκιόζη.
Να τα κάνουμε –όπως ξέρουμε σαν εργάτες-να θυμούνται και να απαιτούν στη ζωή, όπως τώρα που είναι γιορτές, πως πρέπει και αυτά να το γιορτάσουν. Έχουν δικαίωμα και δεν πρέπει να το στερούνται επειδή οι γονείς τους αδυνατούν, αφού είναι τα θύματα του συστήματος.
Μια και η καθημερινότητα έχει γίνει αβίωτη με την ανεργία να έχει θεριέψει, με τον κλάδο ολόκληρο να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, τα όποια μεροκάματα των 20 και 25 ευρώ να μην επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, με τους περισσότερους συναδέλφους ανασφάλιστους, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Με σχολεία χωρίς πετρέλαιο, θέρμανση, με σπίτια χωρίς ρεύμα, με εξώσεις ή πλειστηριασμούς να μας απειλούν με το έμπα του νέου χρόνου και μιας σειράς άλλων προβλημάτων που γεννά το ίδιο το σύστημα.
Αυτό το βάρβαρο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, στις μέρες μας δείχνει ακόμη περισσότερο το απάνθρωπο πρόσωπό του.
Σωρεία από λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία που υποσιτίζονται αυτό ακριβώς αποκαλύπτουν. Οι όποιες προσπάθειες κυβέρνησης, εκκλησίας, διάφορων μεγαλοσχήμονων χορηγών και κάθε λογής Μ.Κ.Ο. να απλώσουν «δίχτυ προστασίας» στόχο έχουν να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και διαμαρτυρία, να ενσωματώσουν την όποια αντίσταση.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εμείς προχωράμε. Με όπλο  τον αγώνα μας και ασπίδα την ταξική μας αλληλεγγύη  πραγματοποιούμε εκδήλωση γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά  μας.

Κυριακή 22 Δεκέμβρη,  

στις 10 το πρωί

στα γραφεία του Συνδικάτου,

(Βεραντζέρου 1, 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος)

Συνάδελφοι, δίνουμε το παρών.
Συμμετέχουμε, μικροί μεγάλοι. Οικογενειακά,  συναδελφικά στην εκδήλωση.
Όλοι μαζί να κάνουμε αυτήν την Κυριακή να την  θυμούνται σαν μια ξεχωριστή μέρα ειδικά τούτες τις  χειμωνιάτικες και παγερές μέρες.
Συμμετέχουμε, όπως τόσες και τόσες άλλες φορές. Έχουμε  την εμπειρία. Ξέρουμε πολύ καλά, πως δεν φτάνει η αλληλεγγύη  μας. Δεν φτάνει, και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται,  οξύνονται παραπέρα. Για αυτό ακριβώς μαζεύουμε τις δυνάμεις  μας, διαπαιδαγωγούμε και τα παιδιά μας να απαιτούν, να  διεκδικούν. Να ψάχνουν για λύση στα προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε μόνο, πως η λύση βρίσκεται στο να  χτυπήσεις το πρόβλημα στη ρίζα του και αυτό ακριβώς  επιβάλλεται να κάνουμε.

giorti-paidia-crhistmas 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: