Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι ΠΟΝΤΙΚΟμικρούληδες

Δε μας προκαλεί έκπληξη ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» έχει επιλέξει συχνά πυκνά να επιτίθεται στο ΚΚΕ, ακόμη και με διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, αναμασώντας ό,τι λέγεται εναντίον του ΚΚΕ από συγκροτήματα του Τύπου. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι να κάνει «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» τέτοια χυδαία και εμετική επίθεση στο ΚΚΕ, που θα τη ζήλευε ακόμη και όποιος συνειδητά επιλέγει τα ψέματα και τη συκοφαντία. Φτάνει στο σημείο να λοιδορεί τη φράση της Αλέκας Παπαρήγα στη βουλή «δε μπορούμε να πληρώσουμε την εφορία», εμφανίζοντας την περίπου ως πλούσια.

Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι η βουλευτική αποζημίωση όλων των βουλευτών του ΚΚΕ κατατίθεται ολόκληρη στο Κόμμα για να καλύπτει τις ανάγκες του; Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι αυτά τα νούμερα, που αναφέρει, δεν ισχύουν, γιατί με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, δηλαδή τη φορομπηξία των μισθωτών και των συνταξιούχων και το τεράστιο κούρεμα στις συντάξεις, το εισόδημα έχει συρρικνωθεί; Ή μήπως θεωρεί «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» υψηλό αυτό το εισόδημα, όταν με αυτό πληρώνονται δάνεια, χαράτσια, και πολλές οικογένειες στηρίζουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους;

Κύριοι στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», το πώς ζουν τα στελέχη του ΚΚΕ το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν και οι πέτρες. Να ψάξετε αλλού για παχυλές αποδοχές, μπόνους, συμβόλαια με τράπεζες κλπ.
Παρεμπιπτόντως, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» με το σατυρικό πνεύμα που το διακρίνει δεν είδαμε να κάνει κανένα σχόλιο για το «εφάπαξ» 1 εκ. ευρώ του εργατοπατέρα Τσουκαλά, ούτε για τις μετοχές στα «τρισκατάρατα» funds βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είπαμε οι συμπάθειες δεν κρύβονται. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο σχόλιο να κάνει για τα πλούσια στελέχη του Σύριζα και των άλλων κομμάτων; Αστειεύεστε; Να του κοπεί η επιχορήγηση όταν θα γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα; Είπαμε να το παίζει -το Ποντίκι- ότι είναι με το λαό. ΄Οχι όμως και να είναι.