Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Eργαζόμενοι «Παπουτσάνη»: Νέα 24ωρη απεργία αύριο - Συγκέντρωση στην πύλη με τη στήριξη σωματείων και συνδικάτων


Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή 27 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» αντιδρώντας στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με ΜΑΤ και συλλήψεις 8 εργατών την Τρίτη 24 Δεκέμβρη αλλά και στις απολύσεις 6 συναδέλφων τους που έγιναν πρόσφατα. Στη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 το πρωί συγκέντρωση των εργαζομένων την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας ταξικά σωματεία και συνδικάτα.
Ήδη το συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, με ανακοίνωση του, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην πύλη του Παπουτσάνη τα ξημερώματα της Παρασκευής «για να στηρίξουμε την απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων που πραγματοποιείται για να ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν πριν λίγες ημέρες.
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση - υπηρετικό προσωπικό - των βιομηχάνων, που κινητοποίησαν τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν την απεργία Τρίτη πρωί 24 Δεκέμβρη!!! Την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που οφείλουν το δώρο Χριστουγέννων, δεδουλευμένα μηνών, ετών κ.τ.λ..
Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε είναι η οργάνωσή μας πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, η συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της μπορεί να μας επιτρέψει μεγαλύτερες νίκες, με τέτοιον τρόπο μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να φτιάξουμε την κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Καμιά αυταπάτη ότι υπάρχουν άλλες «εύκολες» λύσεις, με αλλαγή κυβέρνησης, με αλλαγή προσώπων, με αλλαγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αλλαγή νομίσματος κ.τ.λ. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας πρώτα και κύρια μέσα στους εργασιακούς χώρους. Στις πύλες θα κριθεί το δίκιο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ», καταλήγει η ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου.
Ανάλογες ανακοινώσεις στήριξης του απεργιακού αγώνα και καταδίκης της κυβερνητικής και εργοδοτικης τρομοκρατίας έχουν εκδώσει μια σειρά συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: