Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποίηση για την ανεργία με πρωτοβουλία των Συνδικάτων Οικοδόμων και Ζώνης - Πέμπτη 19/12 στις 10 π.μ. στην Ομόνοια


Κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την Πέμπτη 19/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, διεκδικώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Το Συνδικάτο καλεί σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους με τις οικογένειές τους, με τα παρακάτω αιτήματα:

Εκτακτο βοήθημα για όλους τους άνεργους οικοδόμους, αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.
Στη συγκέντρωση καλεί επίσης η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους του κλάδου και τους φορείς που όλοι αυτή την περίοδο κινητοποιούνται από κοινού για το ζήτημα των συγκοινωνιών και προβάλλουν αιτήματα όπως: Μείωση 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Συγκοινωνιακό έργο που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: