Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εργοδοτικός και ταξικός συνδικαλισμός: Οι πρώτοι τα εκατομμύρια, οι δεύτεροι την φυλακή - Την ίδια στιγμή που οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές αμοίβονται πλουσιοπάροχα απο την εργοδοσία για τις υπηρεσίες τους, οι συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης...


Την ίδια στιγμή που οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές αμοίβονται πλουσιοπάροχα απο την εργοδοσία για τις υπηρεσίες τους, οι συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης.
 

Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει σε 6 μήνες φυλάκιση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, και τη δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη", Άννα Ανανιάδου, για τη συμβολική παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας 17/12/2009.

Η απόφαση καταδίκης και φυλάκισης των στελεχών του Κόμματος και του ΠΑΜΕ αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που συνοδεύει την αντιλαϊκή της πολιτική για την προώθηση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και εξυπηρετεί την επιδίωξη να "μη σηκώνει κανείς κεφάλι" απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση.
Η συγκεκριμένη απόφαση, ανάμεσα σε άλλα, είναι και κατάφωρα προκλητική, καθώς ελήφθη από το Πλημμελειοδικείο παρά την απαλλακτική πρόταση που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας και ενώ η κατηγορία για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" δεν στηρίχθηκε από καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Δείχνει ότι ο πραγματικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το λαϊκό κίνημα, που αγωνίζεται ενάντια στα μέτρα και συνολικά τη στρατηγική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για να διασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα, πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν τον αυταρχισμό και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και να υψώσουν το δικό τους αγωνιστικό ανάστημα για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών».


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις και οι καταδίκες των στελεχών και εργαζομένων του ταξικού κινήματος, γιατί ορθώνουν το ανάστημά τους στο δόγμα «νόμος και τάξη» των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβέρνησής τους. Στο πλαίσιο της παράστασης επέδωσαν υπόμνημα. Από τη μεριά της, η εισαγγελέας αφού άκουσε προσεχτικά τα όσα επισήμανε η αντιπροσωπεία του ταξικού κινήματος, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το κατατεθέν υπόμνημα.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε το ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση, για να επιβάλει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και πιο συχνά στην καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη".

Η επιβολή του "νόμου" που επικαλείται η κυβέρνηση ισοδυναμεί με την υποταγή των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, της νεολαίας στην εξαθλίωσή τους, στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Στην όξυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού συμβάλλει σοβαρά και η Δικαιοσύνη, που στέκεται, όλο και πιο απροκάλυπτα, μεροληπτική με το μέρος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».

(Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του άρθρου ολόκληρο το υπόμνημα του ΠΑΜΕ)

Στο μεταξύ και αύριο Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τον ίδιο λόγο.

Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων

Σήμερα δικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και η δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Άννα Ανανιάδου. Δικάστηκαν για την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009, για να βγάλουν «στον αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δυο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή, παρά την εισήγηση του εισαγγελέα ότι δεν τεκμηριώθηκαν κατηγορίες σε βάρος τους.

Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, είναι προγραμματισμένη η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ για τις 4 Φλεβάρη αναβλήθηκε η δίκη στελεχών των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, οι οποίοι πριν από τέσσερα χρόνια περιφρουρούσαν την απεργία τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνημμένα Αρχεία: 


Από το Redfly Planet

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν αμοίβονται πλουσιοπάροχα απ' την εργοδοσία, δωροδοκούνται πλουσιοπάροχα για να σταματήσουν αγώνες των εργαζόμενων του σωματείου τους. Να μην ξεχνάμε και την περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζόμενων στο "Σωτηρία".
Σοφία