Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Γι' αυτό κρυώνεις, ηλίθιε!



Ναι, είστε ηλίθιοι, είμαστε ηλίθιοι. Γι’ αυτό τα σπίτια μας είναι παγωμένα και αυτόν τον χειμώνα. Γι’ αυτό στις σόμπες και στα τζάκια μας καίμε ό,τι βρούμε για να ζεσταθούμε. Είμαστε ηλίθιοι γιατί δεν ακούμε την έκκληση (ναι, έκκληση) του υπουργού Στουρνάρα  να καταθέσουμε μια «απλή αίτηση» και  να «επωφεληθούμε της δυνατότητας εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης», για να μη  γυρίζουμε πια από δωμάτιο σε δωμάτιο με μπουφάν, κασκόλ και γάντια.

Έμειναν... αμανάτι τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς… οι ηλίθιοι δεν πάμε να τα εισπράξουμε γιατί… προτιμάμε να κρυώνουμε. Τόσο ηλίθιοι είμαστε που απορεί ακόμα και ο υπουργός Στουρνάρας, ο οποίος πάντως «κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης». Όχι δηλαδή πως αν θα μειωνόταν ο φόρος θα υπήρχαν λεφτά για πετρέλαιο… αλλά… να... ο υπουργός δεν είναι ηλίθιος σαν εμάς. Φρόντισε και μας τα πήρε με άλλους φόρους.

Και επειδή ο υπουργός ξέρει ότι απευθύνεται  σε ηλίθιους, κάνει και δεύτερη έκκληση (ναι έκκληση): «να χρησιμοποιούν (οι ηλίθιοι) καθαρά καύσιμα, ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα αιθαλομίχλης». Και επειδή εκτός από ηλίθιοι είμαστε… και βλαμένοι, μας εξηγεί μια ακόμη φορά «ότι κατά τις ημέρες που παρατηρείται έξαρση του φαινομένου οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα μπορούν να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα».

Καταλάβαμε τώρα όλοι πόσο ηλίθιοι είμαστε; Ποια φτώχεια πουλάκια μου, ποια εξαθλίωση των φτωχών και υπερκέρδη των πλουσίων, ποια καπιταλιστική βαρβαρότητα δηλαδή;… το ξερό μας το κεφάλι φταίει που κρυώνουμε και που δεν αναπνέουμε καθαρό αέρα. Το ξερό μας το κεφάλι, που κάνει ακόμα και τον υπουργό Στουρνάρα να εκπλήσσεται και να απορεί με την ηλιθιότητά μας, που ξεπερνά σε κλίμακα ακόμα και τον κυνισμό του… 
Καλά (και παγωμένα) Χριστούγεννα, ηλίθιοι!...

Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: