Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο αγώνας γίνεται ακόμα πιο όμορφος όταν φέρνει τη νίκη!



Ο αγώνας γίνεται ακόμα πιο όμορφος όταν φέρνει τη νίκη! Και η νίκη έρχεται όταν πιστέψουμε στον αγώνα. Οι εργαζόμενοι  της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΕΕ» δείχνουν την κατεύθυνση που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι για να σπάσουν τα αδιέξοδα που τους οδηγούν οι αντεργατικές πολιτικές της τρόικας και της  κυβέρνησης. Όταν παρθεί η απόφαση, και όλοι οι εργαζόμενοι γίνουν μια γροθιά συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία τους,  καμιά εργοδοσία, καμιά κυβέρνηση, καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Η εργοδοσία της «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» χρωστούσε στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών, μόνιμα τα τελευταία 3 χρόνια. Παράλληλα σχεδίαζε να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και μεροκάματων και απειλούσε με απολύσεις όσους δεν τις δέχονταν. Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, έδωσαν τη μάχη της απεργίας αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους και νίκησαν! Κάθε πρωί έξω από την πύλη του εργοταξίου περιφρουρούσαν την απεργία τους και παρά τα μέσα που επιστράτευσε η εργοδοσία για να σπάσει τον αγώνα τους, μετά από 10 μέρες τελικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχθεί τα αιτήματά τους.

Όσο θα σκύβουμε το κεφάλι, τόσο αυτοί θα φαντάζουν ανίκητοι. Δεν είναι ανίκητοι. Αρκεί να το πιστέψουμε. Δεν είναι "λύση" η απογοήτευση, η μοιρολατρεία, η παράδοση. Τη δύναμη την έχουμε εμείς, οι εργάτες. Ας την αξιοποιήσουμε για το συμφέρον το δικό μας και της τάξης μας.

Δευτέρα 4 Νοέμβρη 2013.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι. Η τελευταία παράγραφος του άρθρου, τα λέει όλα.