Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το ντοκουμέντο "ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 (εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Ιούλης 1976)" στην e-βιβλιοθήκη "Οικοδόμος"



Το ντοκουμέντο ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 (εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Ιούλης 1976) – εκδόσεις ΟΔΗΓΗΤΗΣ, Αθήνα 1983, παίρνει από σήμερα τη θέση του στα ράφια της e-βιβλιοθήκης "Οικοδόμος". Στο ντοκουμέντο αυτό γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση για την πολιτική κατάσταση και το λαϊκό κίνημα στη διάρκεια του 1973 και επισημαίνεται το βάθεμα της κρίσης της δικτατορίας, που οφείλεται «στις ίδιες τις αντικειμενικές εξελίξεις, εξωτερικές και εσωτερικές».
Επίσης γίνεται αναλυτική αναφορά για την ανάπτυξη της λαϊκής αντίθεσης που δυναμώνει με την ανάπτυξη της πάλης όλων των στρωμάτων του λαού και ιδιαίτερα της σπουδάζουσας νεολαίας με την καθοριστική συμβολή της «Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ». Γίνεται επίσης εκτίμηση για τη συμβολή των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ στη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση (από το 1972 και κυρίως τα μέσα του 1973), που αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της εξαπάτησης του λαϊκού κινήματος και που οδήγησε στην ακόμα πιο ενεργητική αντιπαράθεση με τη χούντα, στη μεγαλύτερη πολιτικοποίηση των αγώνων ιδιαίτερα τις μέρες του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του '73.

Μπορείτε να το διαβάσετε διαδικτυακά ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, σε μορφή pdf. Πατήστε πάνω στη λέξη Scribd, που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος του παραθύρου, και το βιβλίο θα «ανοίξει» σε φυσικό μέγεθος.


Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: