Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ τιμά την μεγάλη πορεία, από τη Ρούμελη στο Γράμμο, των 1000 άοπλων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕΗ Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 95 χρόνια ζωής και επαναστατικής δράσης του ΚΚΕ προγραμμάτισε και υλοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ηρωική και μεγαλειώδη πορεία των 1000 άοπλων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός γιατί μέρος της πορείας και των μαχών της ηρωικής φάλαγγας των αόπλων πραγματοποιήθηκε σε χωριά της περιοχής μας

Η μεγάλη πορεία από τη Ρούμελη στο Γράμμο των 1000 άοπλων, αποτέλεσε ακόμη μια στιγμή αφάνταστου ηρωισμού και αυτοθυσίας, περήφανης και πειθαρχημένης στάσης των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η δράση του ΔΣΕ την περίοδο 1946-1949 αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας, παραδειγματίζει και εμπνέει για τους αγώνες του σήμερα. Συμπυκνώνει μια σειρά από τις αρετές που πρέπει να έχει ο κομμουνιστής, ο μαχητής των καθημερινών αγώνων στο σήμερα, η νεολαία που προέρχεται από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Την αταλάντευτη αγωνιστική στάση, την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία, τον ηρωισμό, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη καθώς παλεύανε ένας για όλους και όλοι για έναν.

Τιμάμε την πορεία αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ καθώς μέσα από την γνωριμία της ιστορίας τους συνδέουμε τους αγώνες του σήμερα με του αγώνες εκείνης της περιόδου. Το καπιταλιστικό σύστημα και η εκμετάλλευση που γεννά, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο εργασιακός μεσαίωνας όπως διαμορφώνεται στο όνομα της κρίσης, ο φασισμός που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και εκφράζεται σήμερα από τα ην εγκληματική-ναζισιτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τον εχθρό του εργαζόμενου λαού, που πρέπει να τον αντιπαλέψει και να τον καταργήσει. Καλούμε το λαό και τη νεολαία, να αφουγκραστεί την πολιτική πρόταση των κομμουνιστών, να ξανασκεφτεί αυτά που τους είπε το ΚΚΕ και είδε να επιβεβαιώνονται πολλές φορές μέχρι σήμερα. Η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, η πάλη για την αποδέσμευση από την Ε.Ε με μονομερή διαγραφή του χρέους είναι ο μόνος δρόμος για την ικανοποίηση των διευρυνόμενων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στη Νίκαια στις 16 Οκτώβρη και ακολούθησε η εκδήλωση στα Φάρσαλα στις 20 Οκτωβρίου που στέφθηκαν με επιτυχία και μαζική συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας της περιοχής. Ακολουθώντας τα βήματα των 1000 αόπλων του ΔΣΕ η Τ.Ο Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ προγραμμάτισε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Καλαμάκι, Σκήτη και Ομόλιο το επόμενο διάστημα. Οι εκδηλώσεις προς τιμή των 95 χρόνων του ΚΚΕ θα κορυφωθούν με μαζική εκδήλωση στην Αγιά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.»Εκδήλωση αφιερωμένη στην ηρωική πορεία των 1000 αόπλων του ΔΣΕ, στα πλαίσια των 95χρονων του Κόμματος, θα γίνει τη Δευτέρα 18/11/2013 και ώρα 8:30 μ.μ στο Καλαμάκι. Θα μιλήσει ο Βασίλης Καράμπαλης, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, ενώ η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΟΒ Παρακαρλίων του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: