Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το υπουργείο Παιδείας καταργεί το 2ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Μπραχαμίου στη μέση της σχολικής χρονιάς! Θέλουν το παιδί σου αμόρφωτο. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του καταργεί τα ολιγομελή τμήματα του  2ου Νυχτερινού ΕΠΑΛ Μπραχαμίου και προχωρά στη συγχώνευση του με το ΕΠΑΛ Ταύρου.
Η απόφαση δρομολογήθηκε πριν την έναρξη της νέας χρονιάς και εκφράστηκε με την κατάργηση ειδικοτήτων όπως των υγειονομικών και των παιδαγωγικών και ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά στους μαθητές, τη Δευτέρα,  από τον Διευθυντή του σχολείου.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών ο Διευθυντής επικαλέστηκε το ολιγάριθμο των τμημάτων συγκαλύπτοντας και δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Σε ανακοίνωση τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Παράρτημα Νοτιοανατολικών Συνοικιών, επισημαίνουν ότι πρόκειται για έγκλημα προμελετημένο και προσθέτουν: «Μέσα στα πλαίσια των γενικότερων αντιδραστικών, σκοταδιστικών, αλλαγών στην Παιδεία είναι τόση η πρεμούρα τους για να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές που η αρχή γίνεται εν μέσω της σχολικής χρονιάς με τους νυχτερινούς μαθητές. Αυτούς που βρίσκονται στο μεροκάματο. Αυτούς που την γνώση και την Παιδεία, την στερήθηκαν όταν ήταν μικροί την στερούνται και σήμερα, με εντολή του κράτους στο όνομα των αναδιαρθρώσεων του νοικοκυρέματος και άλλων σαθρών επιχειρημάτων. 
Τη στερούνται λόγω του ότι είναι εργατόπαιδα, είναι παιδιά της εργατικής τάξης.
Αυτούς που το σύστημα τους θέλει αμόρφωτους υποταγμένους στις ορέξεις των εργοδοτών ως πάμφθηνη εργατική δύναμη».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία τους και θα δοθεί όποια βοήθεια ζητηθεί.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί:
  • Την κατάργηση του νόμου και των αντιδραστικών αλλαγών για την Παιδεία.
  • Υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Να σταματήσει τώρα η κατάργηση των νυχτερινών σχολείων.
  • Άμεση στελέχωση των σχολείων με προσλήψεις εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού και υλικοτεχνική υποδομή.
  • Δωρεάν μετακίνηση των μαθητών σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ' το κακό στο χειρότερο. Σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται, τάξεις με 28 ή 30 παιδιά, -με ποιον να πρωτοδουλεψεις μέσα σε μια τέτοια τάξη όταν μάλιστα υπάρχουν και μαθησιακές δυσκολίες;-ειδικότητες που ακόμη δεν έχουν έρθει στα σχολεία, το ΕΑΕΠ τους μάρανε τρομάρα τους. Λεφτά για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία δεν ξέρουν να δώσουν. Τώρα κλείσαν και το σχολείο των εργαζόμενων που μόνο το βράδυ μπορούσαν να πάνε να μορφωθούν. Ντροπή τους. Αλλά ποιος την έχασε για να τη βρουν αυτά τα κτήνη;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά θα τα κλείσουν όλα τα εσπερινά. ΄Αλλωστε σε λίγο όλοι μας θα δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ αν δεν αντιδράσουμε. Οπότε πού καιρός για άλλες ασχολίες; Στρώνουν το έδαφος σιγά σιγά αυτοί.