Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν την ΕΡΤ - Όλο το χρονικό της επιχείρησης στο Ραδιομέγαρο (3 VIDEO)


Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 4 προσαγωγές δημοσιογράφων.
O εισαγγελέας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Ραδιομεγάρου, ενώ έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Πριν από λίγα λεπτά επικράτησε ένταση έξω από το ραδιομέγαρο, στην κεντρική είσοδο όπου είναι συγκεντρωμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.
Με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων εξετάζονται όλοι οι χώροι του Ραδιομεγάρου προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου.

Σύμφωνα με μήνυμα των εργαζομένων στο Twitter, έχει διακοπεί η αναμετάδοση εκπομπής της ΕΡΑ.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, ανέφερε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.
Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Κ. Σαββίδης.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων έχει διακοπεί.
Η είσοδος στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχει απαγορευτεί και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου.

ΒΙΝΤΕΟ-Νικολάρα: Είναι ντροπή
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, αναρωτήθηκε αν η σημερινή επιχείρηση, είναι «ομολογία αποτυχίας, μέσω αστυνομικής επιχείρησης».
«Δεν ξέρω σε πια χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Μ. Νικολάρα και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι ομολογία αποτυχίας μέσω αστυνομικής επιχείρησης; Είναι ντροπή…».
ΒΙΝΤΕΟ-Σαββίδης: Δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, που βρίσκονται έξω από την ΕΡΤ, ανέφεραν πως δεν τους αφήνουν να μπουν στο κτίριο για να επιβλέψουν την αστυνομική έρευνα.
ΒΙΝΤΕΟ-Τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ
Άνδρες των ΜΑΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων, ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ και βίντεο από τον Ενικό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχτω διμοιρίες των ματ χρειάστηκε η νόμιμη βία της κυβέρνησης. Που καθόλου δεν μοιαζει με την καταδικαστέα από κάποιους "βια απ' όπου κι αν προερχεται".