Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα αναίρεσης του Ν. Ρωμανού ― Γ. Γκιόκας: Τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού (VIDEO)


Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το συγκεκριμένο βούλευμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται στην 30ή μέρα απεργίας πείνας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Φρ. Ραγκούσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, «τα όρια έχουν εξαντληθεί» και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την τροπολογία για τη φοίτηση κρατουμένων, που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, θα υπάρξει «μία ευνοϊκή εξέλιξη ώστε να έχουμε διέξοδο στο θέμα».


 Γ. Γκιόκας: Τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού (VIDEO)


Πρέπει τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, τόνισε στη Βουλή ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως υπάρχουν λύσεις για να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική άδεια καθώς είναι αναφαίρετο και αυτονόητο το δικαίωμα στη μόρφωση και στις σπουδές. Ο Γιάννης Γκιόκας επισήμανε πως γίνονται πιο μεγάλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη στάση της κυβέρνησης καθώς δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα, ενώ αποδεικνύεται ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν τρόποι να αντιμετωπισθεί η υπόθεση.

Αναρωτήθηκε αν τελικά η κυβέρνηση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός νέου ανθρώπου και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, στόχευε και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από τα κύρια προβλήματα του λαού.

Ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει τηλεδιάσκεψη και μαθήματα εξ αποστάσεως, λέγοντας πως σκοπός είναι να αποκρουστεί η πίεση για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας που αφορά και τον Ρωμανό και άλλους κρατούμενους, ενώ υπενθύμισε πως τα ΤΕΙ στην κατάσταση που είναι δεν μπορούν να στηρίξουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Επίσης εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίος το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών».

Χθες Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε ανοιχτό να αξιοποιηθεί το βραχιολάκι, λέγοντας πως «ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή».

«Λύση είναι και το "βραχιολάκι"» δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος του Ν. Ρωμανού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: