Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή-πρόταση στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Αγαπητοί συμπατριώτες,
είναι γεγονός ότι η διατήρηση και η διάδοση της Ηπειρώτικης παράδοσης και   της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ―στα οποία η συμβολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μέσω των δράσεων και των εκδηλώσεών της, είναι αξιέπαινη― έχει ανάγκη, εκτός από αγώνα και συμμετοχή, από οικονομική στήριξη. Μια στήριξη που η επίσημη πολιτεία θα όφειλε αφειδώλευτα να παρέχει, αν δεν ήταν «απασχολημένη» με την λεηλασία του μεροκάματου του εργάτη, των μισθών και των συντάξεων, το πλιάτσικο του λαϊκού εισοδήματος μέσω της άγριας φορολογίας, το γκρέμισμα του όποιου κοινωνικού κράτους, την αποξήλωση εργατικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, και την παροχή ―στο όνομα κάποιας «ανάπτυξης»― γης και ύδατος στους τοκογλύφους των «αγορών», στις τράπεζες και στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Έχοντας ως δεδομένα την ευαισθησία σας και τις παρεμβάσεις της ΠΣΕ σε ζητήματα όπως τα παραπάνω μάς προξενεί έκπληξη η απόφασή σας για κυκλοφορία κάρτας οικονομικής ενίσχυσης μόνο στην αξία των 50 ευρώ! Με ανακοίνωσή σας καλείτε «πρώτα από όλα τους Ηπειρωτικούς συλλόγους και οργανισμούς να αγοράσουν τουλάχιστον μια κάρτα και όλους τους συμπατριώτες να συμβάλουν όσο μπορούν». Συνυπογράφουμε. Σημειώνουμε όμως ταυτόχρονα ότι αν για την πλειοψηφία των συλλόγων η αγορά μιας ή περισσότερων καρτών ενίζχυσης αυτής της αξίας είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα (αφορά απλά μια απόφαση ΔΣ), δεν συμβαίνει το ίδιο με πολλούς Ηπειρώτες  αλλά και φίλους της Ηπείρου που θα ήθελαν να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια της ΠΣΕ.

Τα 50 ευρώ είναι ποσό σχεδόν απαγορευτικό για τον άνεργο και τον μισοαπασχολούμενο, τον μικροαγρότη, τον φοιτητή και τον χαμηλοσυνταξιούχο (δηλαδή για την πλειοψηφία των Ηπειρωτών αλλά και του ελληνικού λαού γενικότερα), ενώ κάποιος που… έχει την τύχη να εργάζεται  χρειάζεται δυο και τρεις μέρες δουλειάς για να το αποχτήσει.  Θεωρούμε επίσης ότι η δημοσιοποίηση από μεριάς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ονομάτων όσων προσφέρουν οικονομική ενίσχυση δεν αποτελεί επιπλέον κίνητρο (ή επιβράβευση) για μερίδα συμπατριωτών μας, πολύ δε περισσότερο για αυτούς που αδυνατούν, εκ των πραγμάτων, να συνεισφέρουν.

Θα προτείναμε λοιπόν, εκτός από την κάρτα των 50 ευρώ να εκδώσετε και άλλες κάρτες μικρότερης αξίας, δίνοντας κυριολεκτικά αξία και στο ένα ευρώ που κάποιος θα ήταν διατεθειμένος να προσφέρει. Με τον τρόπο αυτόν και η ―αναγκαία― οικονομική ενίσχυση της ΠΣΕ θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά και θα αναδειχτεί ―ουσιαστικά αλλά και σε επίπεδο συμβολισμού― ότι η κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών εκτός από θεματοφύλακας της Ηπειρώτικης παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει και αναπνέει μέσα στην κοινωνία, δίπλα στον Ηπειρώτη, δίπλα στο λαό που χειμάζεται από αυτό που επικράτησε να ονομάζεται γενικά «κρίση» και που κάποιοι «άλλοι» δημιούργησαν για αυτόν αυγατίζοντας τα δικά τους κέρδη.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: