Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης δεν προκαλείται από την «άσκοπη χρήση των τζακιών», αλλά από τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ζεστάνουν το σπίτι τους


Κοροϊδία έχει καταντήσει η σύσταση των αρμόδιων υπουργείων για περιορισμό της «άσκοπης» χρήσης των τζακιών που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι συνθήκες ευνοούν την αιθαλομίχλη.

Έτσι σε κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρεται:

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

Προφανώς κανείς δεν κάνει «άσκοπη χρήση τζακιών» αφού δεν ανάβει το τζάκι για ...πλάκα, αλλά για λόγους θέρμανσης ορισμένων χώρων του σπιτιού προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης είναι απλησίαστο.

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης δεν προκαλείται από την «άσκοπη χρήση των τζακιών», αλλά από τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ζεστάνουν το σπίτι τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: