Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης από Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές ενόψει των γιορτών

Από περσινή γιορτή για παιδιά του Συνδικάτου Οικοδόμων

Πολύμορφες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις διοργανώνονται τις επόμενες μέρες ενόψει των εορτών, από Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και φορείς, στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης σε άνεργους, σε όσους περνούν δύσκολα και στις οικογένειές τους.

Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει και το ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, οι Επιτροπές Ανέργων σε όλους τους κλάδους, οι Λαϊκές Επιτροπές πρέπει να ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη τους. Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Πέμπτη 18 Δεκέμβρη

- Μέρα δράσης για την ενίσχυση της αλληλεγγύης είναι η σημερινή για τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Συγκεντρώνει τρόφιμα στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αριστείδου 92) από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμβάλουν στην προσπάθεια στήριξης των ανέργων.

Σάββατο 20 Δεκέμβρη

- Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας οργανώνει λαϊκό γλέντι για ανέργους με τις οικογένειές τους στις 8 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με δωρεάν φαγητό, κρασί και μουσική.

- Οι απεργοί της «Coca - Cola» της Θεσσαλονίκης θα στολίσουν, σε ειδική εκδήλωση στις 11 το πρωί, το χριστουγεννιάτικο δένδρο μπροστά στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό. Το δένδρο είναι προσφορά κατοίκων της περιοχής. Όποιος θέλει, μπορεί να συμβάλει στη γιορτή με τα δικά του χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα. Οι απεργοί καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες που αισθάνονται αλληλέγγυοι μαζί τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση - γιορτή τους που θα γίνει στο χώρο της απεργίας με σύνθημα: «Βάλε και εσύ ένα στολίδι στον αγώνα μας».

- Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων - ΔΕΗ διοργανώνουν εκδήλωση στις 2.30 μ.μ., στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» με την παράσταση «Η βασίλισσα του Χιονιού», βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

- Γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου 6 και 40 Εκκλησιών 20).

- Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, στις 6 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού του Ε. Τριβιζά.

Κυριακή 21 Δεκέμβρη

- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, με μουσική, φαΐ, κατασκευές, θεατρικό κ.ά., στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).

- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Λεμπέση και Καλλιρρόης).

- Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά θα κάνει ο Σύλλογος της ΟΓΕ στην Πάτρα, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26). Παράλληλα, καλεί τους γονείς να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες ανέργων.

- Γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης», με παράσταση Καραγκιόζη. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για οικογένειες ανέργων.

- Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων, οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (Ελπίδος 33).

- Η Λαϊκή Επιτροπή Εύοσμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Εύοσμου, οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 6 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

- Στην Κατερίνη, η ΟΓΕ, το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (στην Αγία Τριάδα) από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

- Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ε διαμερίσματος Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Μυκηνών 17). Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Κυριακή 28 Δεκέμβρη

- Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνει γιορτή για τα παιδιά, στις 11 π.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252). Η γιορτή περιλαμβάνει προβολή παιδικής ταινίας και κατασκευές.

Κυριακή 18 Γενάρη 2015

- Η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου θα γίνει κοπή της πίτας και θα ακολουθήσει η παιδική θεατρική παράσταση «Η βασίλισσα του Χιονιού».

Άλλες πρωτοβουλίες

- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα παραρτήματά του, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, θα διαθέσουν φρούτα στους ανέργους και τις οικογένειές τους.

- Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους ανέργους και τις οικογένειές τους αναλαμβάνουν σωματεία της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Οικοδόμων καθώς και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία. Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (10 π.μ. - 12 μ.) και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (6 μ.μ. - 8 μ.μ.).

- Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, ώστε να δοθούν σε λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, απευθύνει μπροστά και στις γιορτές η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων. Όπως αναφέρει, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γάλατα μακράς διάρκειας, λάδι, παιδικές τροφές, αλλά και πάσης φύσεως τρόφιμα μεγάλης διάρκειας ζωής. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα και για συγκέντρωση καλοδιατηρημένων παιδικών ρούχων και παιχνιδιών.

- Η συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης (Σταδίου 12, Πολίχνη), κάθε μέρα από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται και στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (Ελπίδος 33). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310.608.798, 6976.338.134.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: