Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Δεκέμβρη για το εργοδοτικό έγκλημα στη «Χαλυβουργία» Μάνεση


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, απαιτώντας να ληφθούν τώρα σε κάθε εργασιακό χώρο μέτρα προστασίας, τα οποία να διασφαλίζουν την ανθρώπινη ακεραιότητα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση στο Βόλο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμη εργάτη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού χαλυβουργού, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δολοφονία του συναδέλφου μας από την εργοδοσία του Μάνεση, μας γεμίζει με μεγαλύτερο ταξικό μίσος απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι στο βωμό της κερδοφορία τους γεμίζουν τα σεντούκια τους με λεφτά ποτισμένα από το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.

Πάνω από το φέρετρο του νεκρού συναδέλφου μας θα βρεθούν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και κάθε μέρα καλούν την εργατική τάξη σε εργασιακή ειρήνη, σε συναίνεση και σε υποταγή απέναντι στους επιχειρηματίες, γιατί χάρη σε αυτούς έχουν δουλειά. Η ομολογία όμως των χαλυβουργών που λένε "ότι όλο το εργοστάσιο είναι μια φονική μηχανή και ότι μπαίνουμε στη δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα βγούμε ακέραιοι και ζωντανοί", όχι μόνο τους διαψεύδει, αλλά πρέπει να αποτελέσει για τους ίδιους τους εργάτες το σκίρτημα εκείνο για να τους βγάλουν από το σβέρκο τους».

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει:

«Στο κρεματόριο του Μάνεση μετράμε ήδη 10 νεκρούς συναδέλφους μας μεταλλεργάτες. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα αναδεικνύουν στο έπακρο την ασυδοσία βιομηχάνων, κυβέρνησης, οι οποίοι μπροστά στην εξασφάλιση του κέρδους και την ανταγωνιστικότητάς τους, δεν υπολογίζουν καθόλου μα καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Γιατί, γι' αυτούς, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων τα μετράνε με κόστος το οποίο αφαιρείται από τα κέρδη τους. Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες τους είναι οι ίδιοι οι εργάτες, οι οποίοι οργανωμένα, απαλλαγμένοι από φωνές που τους θέλουν σύμμαχους με το βιομήχανο, μοιρολάτρες και υπόδουλους, αγωνιστικά να απαιτήσουν μέτρα προστασίας, μεροκάματα και μισθούς τα οποία να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους ζωής και όχι να αναγκάζονται να δουλεύουν 12ωρα χωρίς ημέρα ανάπαυσης, επειδή η εργοδοσία έχει επιβάλλει μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η συνεχής υποχώρηση των εργαζομένων στις ορέξεις της εργοδοσίας, επιδεινώνει τη ζωή των εργαζομένων με τραγικά αποτελέσματα τα συνεχή ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων σοβαρά, αλλά και θανατηφόρα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, για να απαιτήσουμε να παρθούν τώρα σε κάθε εργασιακό χώρο μέτρα προστασίας, τα οποία να διασφαλίζουν την ανθρώπινη ακεραιότητα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, καθώς και όλα τα σωματεία της περιοχής να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή του Συνδικάτου, συζητώντας στους χώρους δουλειάς με Γενικές Συνελεύσεις, για την ανάδειξη του σοβαρού αυτού προβλήματος και τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τους χώρους εργασίας τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: