Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Νίκαια: Η εκδήλωση για τον κομμουνιστή δάσκαλο Γιάννη Βαγενά (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Βαγενά, από τις Κομματικές Οργανώσεις Νεάπολης και Εκπαιδευτικών Πειραιά στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα το ρόλο του κομμουνιστή δασκάλου στην Εκπαίδευση.



Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Βαγγέλη Μίχο, συναγωνιστή και συνάδελφο του Γ. Βαγενά και προβολή βίντεο αφιερωμένου στη ζωή και τη δράση του Γ. Βαγενά (δείτε ΕΔΩ).



Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο γιος του Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ  του ΚΚΕ  και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου και ο Στέλιος Μπενετάτος.



«Μέσα στην ίδια τη ζωή, με την πρωτοπόρα στάση ζωής, ο εκπαιδευτικός μπορεί να κερδίσει μαθητές και γονείς, να βλέπουν οι άνθρωποι του μόχθου και τα παιδιά τους στο πρόσωπό του ένα δικό τους άνθρωπο» σημείωσε ο Κυριάκος Ιωαννίδης.



Όπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα, «ο κομμουνιστής δάσκαλος, ο πρωτοπόρος ριζοσπάστης δάσκαλος πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει παιδαγωγός. Πρέπει να αναμετριέται καθημερινά, μέσα στην τάξη, στο αμφιθέατρο, με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Με την αποστροφή στο αστικό σχολείο, με τη συνολική απαξίωση της ορθολογικής γνώσης, το πνεύμα του ωφελιμισμού, το οποίο άλλωστε αναπαράγεται από τις ίδιες της συνθήκες ζωής της λαϊκής οικογένειας» (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: