Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Τον γνωστό ασφαλίτικο ρόλο του ως στυλοβάτης της πλουτοκρατίας και του πολιτικού της συστήματος επιβεβαίωσε με την πρόσφατη επιστολή του για τον Νίκο Μπελογιάννη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος«Το γνωστό ασφαλίτικο ρόλο του ως στυλοβάτης της πλουτοκρατίας και του πολιτικού της συστήματος επιβεβαίωσε με την πρόσφατη επιστολή του για τον Νίκο Μπελογιάννη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Έτσι φροντίζει να αναγορεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα, που υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα και τις ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου εξαθλιώνοντας με την πολιτική του το λαό, ως δήθεν εκφραστή των ιδανικών του Νίκου Μπελογιάννη.

Στόχος του να αμαυρώσει τα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ, την ανιδιοτελή πάλη των κομμουνιστών για τα λαϊκά συμφέροντα και τον γνήσιο πατριωτισμό τους μέχρι και τη θυσία της ζωής τους. Να προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση στα λαϊκά στρώματα, ταυτίζοντας τα κομμουνιστικά ιδανικά με τις βάρβαρες φιλομονοπωλιακές πολιτικές των "αριστερών", "δεξιών" και "κεντρώων" κυβερνήσεων του καπιταλιστικού κράτους, χρησιμοποιώντας τον χυδαίο εμετικό αντικομμουνισμό των φασιστών.

Χαρακτηρίζει "αδελφοκτόνο πόλεμο" την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, της ίδιας της επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών απέναντι στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει και στις μέρες μας βιομήχανοι, τραπεζίτες κ.λπ. εκμεταλλευτές.

Απέναντι στον αντικομμουνισμό -προάγγελο της κλιμάκωσης της λαϊκής καταστολής από τους καπιταλιστές εκμεταλλευτές- καλούμε την εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που κατανοεί την εγκληματική φύση και το ρόλο του φασισμού ως στηρίγματος της πλουτοκρατίας, να βγάλει συμπεράσματα, να καταδικάσει αυτές τις απόψεις, να οργανώσει την πάλη του απομονώνοντας τους φασίστες.

Έξω οι φασίστες - μαντρόσκυλα του κεφαλαίου από κάθε χώρο, γειτονιά, κάθε στέκι, κάθε υπηρεσία».

Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: