Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κοινό κάλεσμα έξι Κομμουνιστικών Νεολαιών για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες


Σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και σε δυνάμωμα της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά, καλούν με κοινή τους ανακοίνωση οι Κομμουνιστικές Νεολαίες από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στη διεθνιστική εκδήλωση για τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απρίλη 2017, στη Θεσσαλονίκη:

«Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά!

Στις 8 Απρίλη 2017 συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι

Της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας

Της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας

Των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία

Του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία

Της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία

Της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας

Ανταλλάξαμε πείρα από τη δράση των Οργανώσεών μας στις χώρες μας, από τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και την επίθεση στα δικαιώματα συνολικά των εργαζόμενων και των λαών των χωρών μας. Πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες για το Προσφυγικό ζήτημα, ανάμεσα τους και μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, καθώς και επίσκεψη σε καταυλισμό προσφύγων εκφράζοντας και πρακτικά την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η συνάντηση μας στη Θεσσαλονίκη   έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς η Ελλάδα έχει γίνει μια από τις βασικές χώρες εισόδου και διέλευσης προσφύγων που έχουν προορισμό άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Υπογράφουμε το παρακάτω κοινό κάλεσμα και απευθυνόμαστε σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από όλο τον κόσμο, ώστε να το υπογράψουν κι αυτές, να το διαδώσουν στις χώρες τους, να δυναμώσει συνολικά η πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν το Προσφυγικό ζήτημα, δηλαδή ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, ενάντια στη μήτρα τους, τον καπιταλισμό. 

Οι Κομμουνιστικές Νεολαίες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα περισσότερα από 65 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους περισσότερα από 30 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Καταγγέλλουμε τους δολοφόνους των λαών, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις δυνάμεις που προς όφελος των μονοπωλίων τους και για τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων, των δρόμων μεταφοράς ενεργειακών πόρων και εμπορευμάτων και τον έλεγχο των αγορών, διεξάγουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί με τις αποφάσεις τους παραβιάζουν ωμά το διεθνές δίκαιο και έχουν εγκλωβίσει συνολικά εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στην Τουρκία, την Ελλάδα και σε άλλες χώρες στις οποίες παραμένουν οι πρόσφυγες παρά τη θέλησή τους. Αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως πολύ φτηνή εργατική δύναμη στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, ανοίγουν και κλείνουν την «στρόφιγγα» των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.  

Παλεύουμε ακόμη πιο δυναμικά για την ανακούφιση, για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους, για ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας. Απομονώνουμε τις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις σε κάθε χώρα που στοχοποιούν τους πρόσφυγες (τα θύματα) και αθωώνουν το καπιταλιστικό σύστημα (το θύτη) από το οποίο τρέφονται. 

Αποκαλύπτουμε στη νεολαία τις αιτίες που προκαλούν τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά. Πρωτοστατούμε στην έκφραση της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης και μπαίνουμε μπροστά στην κοινή πάλη των λαών ανεξάρτητα από εθνική προέλευση - φυλή - γλώσσα - θρησκεία.

Παλεύουμε για την ενότητα των εργατών στις χώρες μας, για να οργανωθεί η αντίσταση και αντεπίθεση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να απορριφθεί κάθε είδος διαχωρισμού της εργατικής τάξης, με βάση την εθνική καταγωγή, τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία. Η ενότητα μεταξύ εργατών, ντόπιων και μεταναστών, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσουμε τη στρατηγική του κεφαλαίου που χρησιμοποιεί τις αντιπαραθέσεις ανάμεσά τους, ώστε να αυξήσει την εκμετάλλευση όλων των εργατών για να διαφυλάξουν το καπιταλιστικό κέρδος τους.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά 2017 συζητάμε μαζικά με τη νεολαία στις χώρες μας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και επιβεβαιώνουμε την επικαιρότητα του συνθήματος από το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε".   

Φωνάζουμε δυνατά: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά! Παλεύουμε για την ανατροπή του! Για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν ειρηνικά και να ‘ναι αφέντες στον τόπο τους, ξεριζώνοντας τις αιτίες που τους εξαναγκάζουν σήμερα στην προσφυγιά και στη μαζική μετανάστευση.

Τιμούμε τα 100χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής  Επανάστασηςπροβάλλουμε τα μηνύματα της και δυναμώνουμε την πάλη για τη μοναδική πραγματική εναλλακτική στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον σοσιαλισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: