Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γιώργος Παπαδάκης: Φεύγοντας ο Κασιδιάρης «επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό» – Στιγμιότυπα από τη δίκη του φασίστα βουλευτή για την επίθεση στη Λ. Κανέλλη στο στούντιο του ΑΝΤ1


"Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω. Ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι του να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές" ήταν η περιγραφή της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για τα όσα έλαβαν χώρα στο στούντιο του Αnt1 όπου δέχθηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της, περιγράφοντας: "Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη".

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή -όπως είπε- δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του.

Ένταση με χρυσαυγίτες

Η δίκη είχε διακοπεί για λίγη ώρα καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη όταν την αποκάλεσε "πρώιμη κομμουνίστρια".

Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε αμέσως στη δικηγόρο ότι "οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό", απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου. (πηγή: news247.gr)



Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης είπε:

«Η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά τόσο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση -το λέω επειδή ακούστηκαν πολλά για στημένη εκπομπή- λίγο πριν από το τέλος. Κάτι λέει η κ. Δούρου,  εκνευρίζεται ο κ. Κασιδιάρης, παίρνει το νερό και το ρίχνει στην κ. Δούρου. Τότε λέω το γνωστό "όχι, όχι" και τρέχω προς τον κ. Κασιδιάρη. Εκείνη την ώρα του λέει η κ. Κανέλλη "τι κάνεις ρε" και τον ακουμπάει με την εφημερίδα. Αρχίζει τα χτυπήματα ο κ. Κασιδιαρης, έντονα χτυπήματα, γροθιές ένα δύο στον αέρα. Το ένα πήρε στα γεμάτα, δημιούργησε και μόλωπα. Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθεί να φύγει έξω από το στούντιο, δεν έβλεπα τι γίνεται. Η κ. Κανέλλη ήταν χτυπημένη στο μάτι, είχε μαύρο εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Είπα να κάνει ζουμ η κάμερα στο χτύπημα, αλλά η κ. Κανέλλη δεν ήθελε. Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει σε έξαλλη κατάσταση. Απειλούσε "θα δείτε τι έχετε να πάθετε" και στο τηλέφωνο είπε "πες στον αρχηγό να στείλει ενισχύσεις" όπως άκουσα από τους συνεργάτες μου. Η διάθεση του κ. Κασιδιάρη ήταν για ισχυρό λάκτισμα». Οταν ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον Γιώργο Παπαδάκη αν η κ. Κανέλη αποκάλεσε τον Ηλία Κασιδιάρη "καραπ@@@@@@@@" απάντησε "δεν το θυμαμαι". Στις επίμονες ερωτήσεις για τα χτυπήματα σχολίασε "δημοσιογράφος είμαι δεν είμαι διαιτητής πυγμαχίας". Με την εφημερίδα είπε ότι η κ. Κανέλλη χτύπησε τον Κασιδιάρη όπως σκοτώνουμε μια μύγα. (πηγή: Ενικός)


Γιώργος Παπαδάκης:

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά το επεισόδιο. «Η κ. Κανέλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου, η προσπάθειά του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές. Επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις απο τον αρχηγό». Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την υπεράσπιση, που επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από τις κυρίες Δούρου και Κανέλη πριν από το περιστατικό. (πηγή: Πρώτο Θέμα)


Ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης κατέθεσε:

«Σηκώθηκε ο κ. Κασιδιάρης, πέταξε το νερό στην κ. Δούρου και η κ. Κανέλλη του είπε με την άκρη της εφημερίδας "τι κάνεις;". Ηταν όρθιος ήδη, άφησε το ποτήρι και αμέσως με γροθιές επιτέθηκε στην κ. Κανέλλη στο πρόσωπο. Η μία την πέτυχε κοντά στο μάτι. Πηγαίνω προς το στούντιο και ακούω "πιάστε τον". Τον πετυχαίνω στο διάδρομο να σπρώχνει κόσμο, με χτύπησε δύο φορές με τον αγκώνα να παραμερίσω. Η κ. Κανέλλη ήταν σοκαρισμένη, είχε ήδη ένα κοκκίνισμα». (πηγή: Ενικός)


Η δημοσιογράφος Ντόρα Κουτροκόη κατέθεσε:

«Οταν πέταξε το νερό στην κ. Δούρου πήγα πίσω με την καρέκλα μου ενστικτωδώς. Η κ. Κανέλλη χτύπησε το χέρι του κ. Κασιδιάρη με την εφημερίδα. Μετά τον είδα να τη χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια είδα τη μελανιά στο πρόσωπο της κ. Κανέλλη. Ακουσα ότι πήρε τηλέφωνο και είπε να έρθουν κι άλλοι. (πηγή: Ενικός)


Ο εργαζόμενος στον ΑΝΤ1, Λάζαρος Μαντικός, κατέθεσε:

«Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει κι έλεγε στο τηλέφωνο ελάτε να με βοηθήσετε. Η Λ. Κανέλλη είχε μια μελανιά στο μάτι». (πηγή: Ενικός)

1 σχόλιο:

Οικοδόμος είπε...

Προκλητική δικαστική απόφαση για την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λ. Κανέλλη - Σχόλιο του ΚΚΕ

Με μια προκλητική απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπαυσε την ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την τραμπούκικη επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης», αδίκημα που δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως. Με βάση αυτό το σκεπτικό, προχώρησε στην παύση της αυτεπάγγελτης ειασαγγελικής δίωξης του χρυσαυγίτη βουλευτή. Αίσθηση προκάλεσε και η αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη»...

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

http://www.902.gr/eidisi/politiki/62630/proklitiki-dikastiki-apofasi-gia-tin-trampoykiki-epithesi-toy-kasidiari-sti-l