Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτω ο «ισοσκελισμένος ισολογισμός»! Διέγραψε οφειλές προς τις Σχολικές Επιτροπές, έκλεισε τον μοναδικό βρεφικό σταθμό της πόλης, ενώ προσπαθεί να απολύσει 14 εργαζόμενους ΑμΕΑ...


Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης του Περάματος, από την απόφαση της δημοτικής αρχής που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, να παραγράψει πόρους που θα έπρεπε να δοθούν στις Σχολικές Επιτροπές ύψους 260.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι αυτές ήταν του 2006 και έχει παρέλθει η 5ετία! Σε αυτήν την απόφαση - πρόκληση συναίνεσε και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή για να είναι νομιμοφανής «βάφτισε» τις οφειλές αυτές ως «δαπάνες», όταν πρόκειται για χρήματα που έχει εισπράξει ο δήμος από το κράτος (μέσω των λεγόμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, δηλαδή από τη φορολόγηση των εργαζομένων) και τα έχει παρακρατήσει και επιπρόσθετα αφορούν την ίδια τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σε σχετικά υπηρεσιακά σημειώματα, η διοίκηση του δήμου αναφέρει ότι στην παραγραφή του ποσού αυτού προχώρησε επειδή «έως και σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί έγγραφη όχληση», όταν είναι αμέτρητες οι κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στην επιδίωξη της δημοτικής αρχής να εμφανίσει ισοσκελισμένο ισολογισμό, όπως υποχρεώνονται όλοι οι δήμοι της χώρας, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τον «Καλλικράτη», που έχουν ψηφιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιούνται και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η δημοτική αρχή, πλήρως προσαρμοσμένη στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν έχει να επιδείξει μόνο αυτό το «κατόρθωμα». Παίρνοντας τη σκυτάλη στα αντιλαϊκά μέτρα από την προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ, έκλεισε τον μοναδικό βρεφικό σταθμό της πόλης. Αφησε, και μάλιστα μέσα στο κρύο, σχολεία και παιδικούς σταθμούς χωρίς θέρμανση, ενώ τώρα προσπαθεί να απολύσει 14 εργαζόμενους ΑμΕΑ, επειδή η σύμβασή τους λήγει τον Απρίλη. Μάλιστα, χτες Πέμπτη έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Περάματος - Κερατσινίου τονίζεται ότι είναι «Είναι μια απόφαση που υπηρετεί την αντιλαϊκή λογική και δέσμευση "των ματωμένων ισοσκελισμένων προϋπολογισμών", σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του "Καλλικράτη"», η οποία «σε συνδυασμό με την τραγική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα σχολεία, τα τελευταία τρία χρόνια, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων», τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια υλικοτεχνικά προβλήματα.

Επισημαίνει ότι το εκπαιδευτικό, μαθητικό και γονεϊκό κίνημα της πόλης με πολύμορφη αγωνιστική δράση και πριν ακόμα το 2006, κατάφερνε κάθε φορά να αποσπά οφειλές για τη λειτουργία των σχολείων, ενώ από 2010 και μετά επέβαλε αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, για «παροχή δωρεάν πετρελαίου, παύση πληρωμής ΔΕΚΟ από τα σχολεία και ανάληψη πληρωμής από δήμο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υλικοτεχνικές επιδιορθώσεις σε σχολεία, πληρωμή δεδουλευμένων σχολικών τροχονόμων και καθαριστριών που τους οφείλονταν κ.λπ.», τις οποίες η σημερινή δημοτική αρχή δεν υλοποιεί.

Καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να απαιτήσουν «την άμεση απόδοση των 260.400 ευρώ, διεκδικώντας παράλληλα από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών, την απόδοση της ΣΑΤΑ στα σχολεία, καμία απόλυση σχολικών τροχονόμων και καθαριστριών. Εκτακτη επιχορήγηση για τα σχολεία και άλλα».

2 σχόλια:

faros είπε...

Και, λέει ο κόσμος :
- Να ποιοι είναι, να τι κάνουν οι αριστεροί !

Πριν το ΠΑΣΟΚ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, τη ρημάξανε την έννοια της αριστεράς !

Όχι τίποτα άλλο, αλλά κι ο κόσμος θεωρεί και το ΚΚΕ ως "μια απ΄τα ίδια αριστερά" !!!

Δυστυχώς ...
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε !

Ανώνυμος είπε...

"Eλάτε μαζί μας ένα άλλο ΠΕΙΡΑΜΑ μας αξίζει". Ενα άλλο μείγμα πολιτικής που όμως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα για το λαό.