Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για τη 2η επέτειο της απώλειας του Ούγκο Τσάβες, την Πέμπτη 5 Μάρτη

Τα κοινωνικά κινήματα και οι ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, ανάμεσα στα οποία το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης, o Πολιτιστικός Σύνδεσμος Λατινοαμερικάνων και Ισπανών στην Ελλάδα (ASCLAYE), η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζόμενων στην Ελλάδα,  ο Σύλλογος Al-Awda Δικαίωμα στην Επιστροφή Παλαιστινίων Προσφύγων, οι Hasta la Victoria Siempre, ο Σύλλογος José Martí,  η Αλληλεγγύη για Όλους, η ERT-OPEN και ο Εκδοτικός Οίκος «Ταξιδευτής», με τη στήριξη της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, οργανώνουν αφιέρωμα στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 19:30, στο χώρο πολιτισμού και πολιτικής «Ρήγας Βελεστινλής», στην οδό Ξενοφώντος 4, στον 6ο όροφο, στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη 2η επέτειο από την αποβίωση του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης στις 5 Μαρτίου 2013.

Ο Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε το 1999 μια επανάσταση και έδωσε στο λαό ένα νέο Σύνταγμα, κάνοντας γιγαντιαία βήματα προς μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, τη συμμετοχή και στις πρωτοβουλίες για όσους έχουν ανάγκη. Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ο ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης εκφώνησε το τελευταίο του μήνυμα προς το βενεζουελάνικο λαό, ζητώντας από κάθε πολίτη «ενότητα, αγώνα και νίκη, για να κρατήσουμε μεγάλη την πατρίδα» που χτίστηκε στα 15 χρόνια διακυβέρνησής του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει την εκφώνηση μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον βενεζουελάνικο λαό εκ μέρους των κοινωνικών κινημάτων και των ομάδων φιλίας και αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάδειξη της κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στις μάχες του για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός κοινωνικής δικαιοσύνης για τους λαούς του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η γνωστή μεξικανή τραγουδίστρια Marta Moreleon y Los del Sur, θα αφυπνίσει με τα τραγούδια της το αγωνιστικό πνεύμα για την ελπίδα και την παγκόσμια ειρήνη. Επίσης, στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και προσωπικότητες που μέσα από την τέχνη θα εκφράσουν μηνύματα στήριξης για τον βενεζουελάνικο λαό.
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του «Κόκκινου Βιβλίου του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας» (“Libro Rojo del Partido Socialista Unido de Venezuela), μεταφρασμένου στα ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο «Ταξιδευτής», τα κείμενα του οποίου αποτελούν το καταστατικό του κυβερνώντος βενεζουελάνικου κόμματος.
Τέλος, τα κοινωνικά κινήματα, οι ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, προσκαλούν την ελληνική, τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα σε αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση της πολιτικής και κοινωνικής κληρονομιάς του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.

«Σήμερα έχουμε μια Πατρίδα! Και ό,τι και αν συμβεί, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουμε να έχουμε Πατρίδα»!
Ούγκο Τσάβες

Δεν υπάρχουν σχόλια: