Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Τι Μπέος… τι Συριζαίος!!! (Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ. Ανανδρανιστάκη της «Αυγής»)


Προηγείται η είδηση:
Και με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για διακοπές νερού στον Δήμο Βόλου

Να διακόπτεται η παροχή του νερού στους καταναλωτές που χρωστάνε πάνω από 80 ευρώ, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Τη σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής Μπέου υπερψήφισε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με μόνη εξαίρεση τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν την απόφαση που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και επανέφεραν στη συνεδρίαση πρόταση που είχαν καταθέσει παλιότερα για κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ κατά 50% και απαγόρευση διακοπής του νερού για οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και χαμηλόμισθων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε η σύμπλευση των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούν στον ιδιωτικοοικονομικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ, την εμπορευματοποίηση του νερού. Αποδεικνύεται ότι Δημοτική Αρχή Μπέου και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στην ίδια πλευρά και είναι απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να εντείνουν την πάλη τους για μέτρα ανακούφισης, να εντείνουν τους αγώνες τους ώστε να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις τους». (πηγή: Ριζοσπάστης)

Πάμε τώρα στην «αφιέρωση». Στις 29 Μάη του 2014 ο "Οικοδόμος" είχε αναδημοσιεύσει άρθρο του Ριζοσπάστη, στο οποίο δινόταν απάντηση στον γνωστό για το αντικομμουνιστικό του ήθος αρθρογράφο της «εφημερίδας της αριστεράς» Αναδρανιστάκη, που κάτω από τον χυδαίο τίτλο «Το 'χει πει κι ο Στάλιν: "Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος"», έγραφε ένας επίσης χυδαίο και εμετικό αντικομμουνιστικό κείμενο «επιχειρηματολογώντας» εναντίον της στάσης που κράτησε το ΚΚΕ στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών· να… τολμήσει δηλαδή να μην υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ!!

Το ΚΚΕ κάλεσε τότε το λαό να ψηφίσει στο Βόλο αλλά και σε όλους τους δήμους με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, με όποια «ταμπέλα» κι αν εμφανίζονταν. Μια  κρυστάλλινη και έντιμη θέση που δεν κορόιδευε τον ψηφοφόρο ζητώντας του να καταδικάσει στην κάλπη του α΄ γύρου την ΕΕ και τα κόμματα που την στηρίζουν και στον β’  γύρο να ψηφίσει το αντίθετο!

Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τους πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν το ’χουν σε τίποτα να κοροϊδεύουν προεκλογικά το λαό τάζοντάς του έξοδο από την «ανθρωπιστική κρίση» και μετά τις εκλογές να του κόβουν το νερό απ’ τη βρύση για 80 ευρώ!

Το παράδειγμα του Βόλου είναι χαρακτηριστικό αλλά δυστυχώς όχι το μόνο. Απομένει και οι πολίτες-πελάτες κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι όσο θα αφήνονται έρμαια στις διαθέσεις των κομμάτων που ικανοποιούν τις ορέξεις της ΕΕ και των πλουτοκρατών, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Ενώ στο Βόλο θα λένε και το νερό νεράκι…

ΥΓ. Να υπενθυμίσουμε και τις δηλώσεις του τότε βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλου; Ο οποίος διακήρυσσε ότι θα συνεργαστεί «με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης»!“Με ποιον επιδιώκει συνεργασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτόν που η «Αυγή» χαρακτήριζε ως εξής: «Ο Μπέος του ποδοσφαιρικού παρακράτους, του στοιχήματος, των νυχτερινών κέντρων, ο Μπέος που στηρίχτηκε ανοιχτά από τη Χρυσή Αυγή, που υιοθέτησε το λόγο και την αισθητική της Χρυσής Αυγής». Και μετά τους φταίει το ΚΚΕ!”.

Ας προβληματιστούν και ας αναρωτηθούν και οι πολίτες του Βόλου (και αλλού) ποιος τους φταίει. Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν τους φταίει ο κακός τους ο καιρός…

Σάββατο 7 Μάρτη 2015.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και δικαιώνεται για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ που έλεγε ότι όποιον απ' τους δυο και αν ψηφίσεις είτε τον Μπέο είτε το συριζαίο, ο εχθρός του λαού θα είναι μέσα στην πόλη, όρθιος, έτοιμος να του επιβάλει τη φορομπηχτική του πολιτική και να τον θυσιάσει στο βωμό του δικού του κέρδους.
Περαστικά στον λαό του Βόλου. Εχει κι αυτός τις ευθύνες του για το ποιους ψηφίζει. Καιρός να παραδειγματιστούν πολλοί απ' την Πάτρα και το Χαϊδάρι, την Καισαριανή και την Πετρούπολη και την Ικαρία. Τώρα υπάρχουν μέτρα σύγκρισης.

Ανώνυμος είπε...

Πέφτω απ' τα σύννεφα!!! Τι λέω; Μένω Πάκης απ' αυτά που συμβαίνουν. Καταγγέλλω τα ΜΜΕ ότι προέβησαν σε προβοκάτσια εναντίον της Αγιας Ομοούσιας και Αριστερής Κυβέρνησής μας. ΄Εδειξαν βίντεο δήθεν για επεισόδια που έγιναν στο Βόλο μεταξύ αγροτών που διαμαρτύρονταν κατά του Μπέου για το νερό. Και άκουσον άκουσον τι δείξαν οι αθεόφοβοι!!! Τα ΜΑΤ να χτυπάνε τους αγρότες. Από και κλείεται να έγινε κάτι τέτοιο. Αφού η Αγία Ομοούσιος και Αριστερή κυβέρνησή μας μας το δήλωσε καθαρά διά στόματος κ. Πανούση... Τα ΜΑΤ δε θα χτυπάνε διαδηλωτές. Το βίντεο σίγουρα ήταν πριν απ' τις εκλογές τραβηγμένο τότε που ήταν η επάρατος δεξιά επάνω.
Πάω και στοίχημα! Αμ πώς!!!

Ατσίδας Χαϊβανόπουλος, ψηφοφόρος του σύριζα και επίτιμο μέλος των πλατειών αυθόρμητης αποχαυνοποίησης.