Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

«Φιλολαϊκά» φούμαρα και «αριστερές» κορδέλες. Στο ίδιο έργο θεατές…


Τα γραπτά (και οι πολιτικές) μένουν. Για να δικαιώνουν τους συνεπείς στις δεσμεύσεις τους (η συνέπεια ανταμείβεται από το κεφάλαιο) να φωτίζουν τους φανφαρόνους (κι αν είπαμε και μια ―φιλολαϊκή― χαζομάρα ποιος τη θυμάται;) και να μετρούν στους ―πέφτω-από-τα-σύννεφα― κοψοχέρηδες ευκολόπιστους τα βήματα που χωρίζουν  τον  αυτοσεβασμό από την αυτοκαταστροφή.

«Σήμερα πρέπει να επανιδρύσουμε την Ευρώπη, γκρεμίζοντας αυτό το νέο τείχος της διαίρεσης, ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά με τα εμπορικά πλεονάσματα και το φτωχό Νότο με τα εμπορικά ελλείμματα. Ανάμεσα σε δανειστές και δανειζόμενους».

«Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει, σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».

«Εμείς δε μιλάμε και δε θέλουμε τις αυτοδυναμίες που ζήσαμε στο παρελθόν από τα κόμματα εξουσίας. Δε ζητάμε λευκή επιταγή. Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας και συνέχειας του χθες. Αλλά αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο. Αυτοδυναμία όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και τους εκπροσώπους τους».

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που κάνατε εσείς. Δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας. Δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να χτίσετε αλλά από ότι βλέπουμε θέλετε να γκρεμίσετε. Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια».

«Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν έχει γίνει τίποτα που δεν περιμέναμε. Όλα τα περιμέναμε και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες».

«Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε, είναι να μην γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε αυτά τα χρόνια, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής, για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες. Στοχός μας είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: