Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Σκοτώθηκε εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης στο Ηράκλειο (ΦΩΤΟ) - Κανένα μέτρο ασφάλειας στο εργοτάξιο! - Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων


Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 28 Μάρτη στο Ηράκλειο, όταν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης ένας εργάτης βρήκε τραγικό τέλος μετά από πτώση. Ο άτυχος εργάτης ήταν 39 ετών αλβανικής καταγωγής, πατέρας ανήλικου παιδιού.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα» και επισημαίνει:
«Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ειδικά για τέτοια εργασία. Όσο η ζωή των εργατών θα μεταφράζεται σε μισθολογικό κόστος, είναι σίγουρο ότι θα μετράμε χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας.
Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι ο θάνατος του συναδέλφου μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα 12ωρα στο γιαπί, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες γκιλοτίνας για τους συναδέλφους. Από αυτήν την κατάσταση κερδισμένοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι μεγαλοεργολάβοι και το κεφάλαιο ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους, απειθαρχώντας στις αξιώσεις των αφεντικών, και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τις ζωές μας στους χώρους δουλειάς».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: