Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αντικομμουνισμός: «ΒΗΜΑτοδότης» του συστήματος…




«Τι γυρεύει ο χρυσαυγίτης Παππάς στα γραφεία του ΚΚΕ;» αναρωτιέται… αθώα ο «ΒΗΜΑτοδότης»:

«[…]Το πιο παράδοξο πάντως που συνέβη ήταν η αιφνιδιαστική «εισβολή» του θεωρούμενου ως θεωρητικού της Χρυσής Αυγής, σε μία αίθουσα του...ΚΚΕ. Ο κ. Χρ. Παππάς, που πολλοί τον θεωρούν ως μία από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες του Κοινοβουλίου, βγήκε από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή και Εξωτερικών και Άμυνας και εισήλθε βιαστικά σε μία διπλανή αίθουσα για να... καπνίσει. Έλα όμως που η αίθουσα αυτή ανήκει χωροταξικά στο ΚΚΕ».

Ο αναγνώστης της εφημερίδας δείχνει ανήσυχος, αρχίζει να αναρωτιέται. Στην αρχή αθώα κι αυτός. Δεν προλαβαίνει όμως να σκεφτεί. Στην επόμενη σκηνή η  αθωότητα παραχωρεί  τη θέση της στην αμφιβολία:

«Πήγε εκεί τυχαίως;»

Η αμφιβολία δεν είναι από μόνη της ισχυρή. Μια δόση μυστηρίου από τον... σκηνοθέτη θα προσθέσει το απαραίτητο «σασπένς» στην «υπόθεση»:

 «Ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης πάντως Πρόεδρος της Επιτροπής, έλεγε ότι πρόσεξε και άλλες φορές τον κ. Παππά να πηγαίνει κρυφά σ΄ αυτήν αίθουσα».

Γκαγκάααν!! Τα υποθετικά σενάρια για τη συνέχεια απλώνονται στη σκέψη του αναγνώστη, όπως τα δίχτυα αυτού που «ψαρεύει»...  «Η θεωρία των δυο άκρων. Λες;» Η επόμενη σκηνή βάζει την καρδιά του στη θέση της:

«Στην αίθουσα του ΚΚΕ, ο κ. Παππάς δεν συνάντησε (ευτυχώς) κανέναν βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά συνάντησε τον κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλο, βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, που μάλλον πήγε και αυτός να καπνίσει. Και έπιασαν κουβέντα. Σε κάποια στιγμή όταν ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον κ. Παππά εάν γνωρίζει ότι βρίσκεται σε αίθουσα που χωροταξικά τουλάχιστον ανήκει στο ΚΚΕ, ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής απάντησε με τον πλέον απίθανο τρόπο».

Ο... σκηνοθέτης είναι μάστορας. Η αγωνία επανέρχεται και  κορυφώνεται:

«Οτι είναι πλέον πολύ κοντά στις θέσεις του... ΚΚΕ! Αυτοί, είπε, λένε όχι στο ΝΑΤΟ, το ίδιο λέει και η Χρυσή Αυγή, λένε όχι στο μνημόνιο, το ίδιο και εμείς. Και εμείς και αυτοί λέμε όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση: «Αυτά λέει συνεχώς και η Χρυσή Αυγή».»

Δικαίωση! Η θεωρία των δυο άκρων επιβεβαιώθηκε! Το έγραψε ο «έγκριτος» ΒΗΜΑτοδότης. Που, για να γίνει πιο... πιστευτός, μέσα στην «αφέλειά» του κι αυτός ακόμα «παραξενεύεται»:

«Η κουβέντα έκλεισε εκεί, με τον νεοδημοκράτη βουλευτή ακόμα να σταυροκοπιέται».

Πόσο γελοίο μπορεί να γίνει ένα κείμενο που ζέχνει αντικομμουνισμό, εξαρτάται από αυτόν που το γράφει. Η γελοιότητα δεν μειώνεται από την δήθεν «εγκυρότητα» του εντύπου που το δημοσιεύει. Ειδικά αν το έντυπο αυτό είναι το πρωτότοκο «παιδί» ενός συγκροτήματος που αποκόμισε πλείστα οφέλη από ένα σύστημα που διαχρονικά υπηρετεί. Και στις δύσκολες  στιγμές (για το σύστημα) ποτέ δεν αρνήθηκε να του το ανταποδώσει. Πάντα αξιόπιστος και πολύτιμος «βηματοδότης»…

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Tωρα..Αποκαλυψες τη συνομωσια...!!!
ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ οι ΚΟΥμμουνιστες, με τους Φσιστες της ΧΑ...!!!
ΠΧ..
περπαταμε ολοι με τα..Ποδια..
ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ...!![Αμερικανικη συνηθεια]
τρωμε...
Κανουμε γκριματσες, και χειρονομιες...!!

Αφοδευουμε...!!

Αντε τωρα..να μην ανοιξω το στομα μου...!!

Θυμασαι, οταν ο Φλωρακης, ειχε ζητησει την..Αποφυλακιση των χουντικων;;;;..!!

Απο αυτα που ακουσα τοτε...ΚΥΡΙΩΣ απο ΠΑΣΟΚΟΥΣ....


Κουφαθηκα...!!!..[περισσοτερο]

Ανώνυμος είπε...

Συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω βίντεο, στο οποίο πιστεύω βρίσκεται η λογική βάση του φοβερού ρεπορτάζ:

http://www.youtube.com/watch?v=iR26JKS2DrA

Το δεύτερο μέρος όπου γινόταν η αποκάλυψη ότι ο κασιδιάρης επιλέγει διαρκώς να κατουράει στην ίδια χέστρα με αυτή που επιλέγει ο παφίλης κόπηκε τελικά (για λόγους χώρου, όχι θεματολογίας).

Πάντως ακόμη κι αν παραμερίσει κανείς όλη την τραγική προσπάθεια ταύτισης των άκρων μέσω πολιτικών θέσεων -- ούτε έξω από το νατο ούτε έξω από εε λένε, το αντίθετο -- μένει το ερώτημα: πώς δημιουργήθηκε το πηγαδάκι μεταξύ του καλού χριστιανού βουλευτή της νδ, του παππά (αυτός με το πουλί είναι) και του διαμόνιου ρεπόρτερ;

Ijon Tichy