Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ - Δικός τους ο πλούτος, δική τους η εξουσία, δικός τους κι ο Θεός…
Με  παρέμβασή  του ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου σπεύδει να δώσει χείρα βοηθείας στα κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ, στις τράπεζες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Κύπρου, αλλά και στον πρόεδρο  Χριστόφια, μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί. Ο τελευταίος είχε… λυγίσει βάζοντας τα κλάματα όταν ανακοίνωνε την είσοδο της Κύπρου στον «μηχανισμό στήριξης» (και του κυπριακού λαού στον σκοτεινό μνημονιακό μεσαίωνα).

Τώρα που τα προδιαγεγραμμένα μέτρα-βήματα μπαίνουν σε μια σειρά, αναλαμβάνει ρόλο η προπαγάνδα για να πειστεί ο λαός πως ό,τι υποστεί από δω και πέρα θα είναι για το καλό της πατρίδας…  Η εκκλησία δεν θα μπορούσε να μην παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την «αποστολή». Οι  δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου είναι αποκαλυπτικές.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα σφίξουμε τα ζωνάρια, θα κάνουμε τα μανίκια πάνω και θα πέσουμε στη δουλειά. Επίσης ο λαός μας ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και εκεί που έκανε σπατάλες του είναι πολύ εύκολο να συμμαζευτεί και να κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία. Ξέρει να κάνει οικονομία ο λαός μας και πιστεύω πως όλοι μας θα κάνουμε οικονομίες».

Και για να δώσει πρώτος… το καλό παράδειγμα είπε ότι σκέφτεται τις επόμενες μέρες να δώσει εντολή στην κουζίνα της Αρχιεπισκοπής να μην ετοιμάζει δεύτερο ή τρίτο φαγητό (!!!), αλλά ένα φαγητό την ημέρα για σκοπούς οικονομίας!!!! Μάλιστα. Και ό,τι θα περισσεύει θα το δίνει λέει σε αυτούς που πεινάνε. Τέτοια θυσία ο αντιπρόσωπος του Κυρίου;! Και αφού εκπλήρωσε το καθήκον του (με την υπόσχεση να βολεύεται με ένα είδος φαγητού την ημέρα…) καλεί και τον κυπριακό λαό να τρώει λιγότερο:

«Έτσι πιστεύω ότι θα σκεφτεί όλος ο λαός μας. Θα κάνει παντού οικονομία και θα κόψει ακόμα και από το φαγητό».

Για να φτάσει στη συνέχεια εκεί που βρίσκεται και η ουσία όλων αυτών των πολιτικών. Το τσάκισμα της εργατικής δύναμης. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν για αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς. Έκανε έκκληση στις  συντεχνίες (κυπριακά συνδικάτα) «να προσγειωθούν και να μην κατεβαίνουν στους δρόμους και να ζητούν αυξήσεις», αναφέροντας σαν παράδειγμα ότι «μετά την εισβολή του 1974 δέχτηκαν οι εργαζόμενοι να πάνε στο 50% του μισθού τους και κανένας δεν πείνασε».

Προσπαθεί να φορτώσει με ενοχές τον κυπριακό λαό, στα πρότυπα του «μαζί τα φάγαμε» λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι θα κόψουμε από το μισθό μας για να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που ενέσκηψαν στον τόπο μας και φταίμε όλοι. Δεν φταίνε μόνο η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Όλοι κάναμε σπατάλες.»

Και για να γίνει ακόμα πιο πειστικός ο αντιπρόσωπος του Κυρίου, τόσο που να μην μπορούν οι πιστοί του να τον αμφισβητήσουν, έριξε στο τέλος το καλύτερό του  «χαρτί» στο τραπέζι:

«Οφείλουμε να συμμαζευτούμε και να πέσουμε στη δουλειά για να βγούμε από πάνω και μπορούμε να βγούμε από πάνω. Τέτοιες προσπάθειες ο Θεός τις ευλογεί»…

Και γιατί να μην το κάνει; Δικός  τους είναι ο πλούτος, δική τους η εξουσία, θα μοιράζονταν στ’ αλήθεια τον Θεό με το λαό;…δική τους και η… ευλογία του… Το ερώτημα είναι, θα διδαχτούν τίποτα από όσα έγιναν-γίνονται στην Ελλάδα οι αδελφοί μας εκεί στο νησί;

Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: