Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αύριο η πανελλαδική κινητοποίηση των οικοδόμων
Στην Αθήνα η συγκέντρωση των οικοδόμων θα είναι στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν οι οικοδόμοι αύριο Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη, ενάντια στην ανεργία και την αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
Για την Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα των οικοδόμων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κορυφωθεί με την απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται:

«Η εξαθλίωση που προκαλεί η ανεργία πολλαπλασιάζεται με τα χαράτσια, τους φόρους, νέους και παλιούς, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το ξεπαράδιασμα σε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, την πανάκριβη παιδεία, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Μαζί με αυτά, οι οικοδόμοι με το τρίτο μνημόνιο φορτώθηκαν ακόμα δύο χρόνια στην πλάτη τους για να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης. Χιλιάδες οικοδόμοι που περίμεναν να βγουν το 2013 και μετά στη σύνταξη θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια βιώνοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Υποχρεώνουν τους οικοδόμους να ανέβουν στο μαδέρι στα 60 χρόνια τους, με κίνδυνο της ζωής τους. Είναι φανερό ότι από αυτήν την πλευρά θα θρηνήσουμε θύματα. Κανένας οικοδόμος δεν μπορεί να δουλέψει σ' αυτήν την ηλικία».
Παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα

Αντίστοιχες παρεμβάσεις, με βάση την απόφαση της Ομοσπονδίας, πραγματοποιούνται σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί οι εξής:

    Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ και παρέμβαση για την ανεργία. Στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
    Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και παρέμβαση στο ΙΚΑ στις 11 π.μ.
    Νάουσα, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ
    Αγρίνιο, στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ (διοικητικές υπηρεσίες)
    Γιάννενα, στις 9 π.μ. στο ΙΚΑ
    Πάτρα, στις 10 π.μ. στην αποκεντρωμένη Διοίκηση
    Ηράκλειο, στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ και παρέμβαση στον περιφερειάρχη
    Καλαμάτα, στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ (διοικητικές υπηρεσίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: