Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλαδική κινητοποίηση (20/12) των οικοδόμων - Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα




Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα (20/12) των οικοδόμων, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ενάντια στην ανεργία και την αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στην Αθήνα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας στην Πειραιώς, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων. Νωρίτερα έκαναν συγκέντρωση στο Υπουργείο επί της Σταδίου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στη διαδρομή συναντήθηκαν και με τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ.


Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα των οικοδόμων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κορυφωθεί με την απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013.

Στη Θεσσαλονίκη, μαζί με εργαζόμενους από άλλα σωματεία και Λαικές Επιτροπές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ απαιτώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Στη Λάρισα, το Συνδικάτο Οικοδόμων οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, όπου παρέδωσε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Συγκεντρώσεις επίσης, στη Νάουσα, στον ΟΑΕΔ, μαζί και με τους συνταξιούχους, στο Αγρίνιο και στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο ΙΚΑ στις διοικητικές υπηρεσίες, στην Πάτρα, συγκέντρωση στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Καλαμάτα στο ΙΚΑ και στο Ηράκλειο, συγκέντρωση στο ΙΚΑ και παρέμβαση στον περιφερειάρχη.

Στη Θεσσαλονίκη

Μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων απαίτησαν, σήμερα (20/12), στη Θεσσαλονίκη με δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Θεσσαλονίκης, Σωματεία και επιτροπές αγώνα από το χώρο του εμπορίου, σωματεία με εποχικούς εργαζόμενους αλλά και Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης.


Τηλεφωνικά, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, συνομίλησε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ο οποίος αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι διαβίβασε τα αιτήματά τους στο αρμόδιο υπουργείο.

Ανάλογη κινητοποίηση, με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από τη Νάουσα, είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Πέμπτη.

Απαιτούν:

- Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, άμεση καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.400 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους με μπλοκάκι και τους επαγγελματίες του κλάδου.


- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ανέργων.

- Να δοθεί άμεσα το επίδομα επίσχεσης, αλλά και έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους στην ΦΩΚΑΣ που βρίσκονται σε επίσχεση.

Με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση οι συνταξιούχοι.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: