Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ρεπορτάζ από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση προχώρησε την Κυριακή 12 Οκτώβρη το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μπροστά στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη καθώς και τα 30χρονα του Συνδικάτου βρέθηκαν στο επίκεντρο των περισσότερων παρεμβάσεων των οικοδόμων, που πήραν το λόγο για να μεταφέρουν την πείρα από τα εργοτάξια και τα κατά τόπους παραρτήματα. Εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες.

 
Στην εισήγησή του ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου, συνόψισε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, με θηριώδη ποσοστά ανεργίας, μεροκάματα ψίχουλα και ανασφάλιστη δουλειά, αλλά και την προσπάθεια που έκανε το Συνδικάτο να οργάνωσει την πάλη στα εργοτάξια, όπως στο ΜΕΤΡΟ, να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τους ανέργους, να πρωτοστατήσει στην αλληλεγγύη, να κάνει βήματα στην παρέμβαση στη νεολαία του κλάδου, όχι μόνο στους χώρους δουλειάς αλλά και στις σχολές κατάρτισης. Αναφέρθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και τόνισε πως δεν πρόκειται για άλλη μια κινητοποίηση αλλά στόχος είναι να αποτελέσει μια νέα αρχή για την οργάνωση εργαζομένων και ανέργων. Όσο για τις επερχόμενες εκλογές σημείωσε πως το Συνδικάτο δε θέλει να μετρήσει μόνο εργαζόμενους που θα ψηφίσουν αλλά μαχητές στο πλευρό του, στους καθημερινούς αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου θα "γιορτάσει" το Συνδικάτο και τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του.





Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου είναι το όπλο των εργαζομένων ενάντια στον καθημερινό πόλεμο με την εργοδοσία και η ελπίδα να αποσπάσουν κατακτήσεις, να ζήσουν καλύτερα: Αυτό το συμπέρασμα ενισχύει η 30χρονη ιστορία του Συνδικάτου, όπως υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας. Επισήμανε πως έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι το Συνδικάτο συνεχίζει στην ίδια πορεία, κόντρα στις σημερινές δυσκολίες, σε συνθήκες που η συνείδηση της αναγκαιότητας και της δύναμης του Συνδικάτου έχει αδυνατίσει. Συμπλήρωσε πως βλέποντας τους αγώνες του παρελθόντος από την απόσταση που χωρίζει από αυτούς σήμερα, βλέπουμε και πόσο σημαντικοί ήταν οι ίδιοι και τα αποτελέσματα που έφεραν. Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τους σημερινούς αγώνες με την ίδια βεβαιότητα πως αποτελούν συμβολή και παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν τον Νοέμβρη, τα Παραρτήματά του οργανώνουν επίσης Γενικές Συνελεύσεις, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα: Κέντρο, 15/10. Πειραιάς, 15/10. Περιστέρι, 15/10. Ίλιον, 16/10. Βόρεια - Βορειοανατολικά, 16/10. Καλλιθέα, 17/10. Αιγάλεω, 19/10. Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου, 20/10. Νοτιοανατολικές συνοικίες, 20/10. Μενίδι, 20/10. Νέα Ιωνία - Νέο Ηράκλειο - Νέα Φιλαδέλφεια, 20/10.

Γλέντι για τα 30χρονα του Συνδικάτου

Επίσης, το Συνδικάτο, που φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής και δράσης, καλεί τους οικοδόμους στο γλέντι που οργανώνει την Κυριακή 19 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ., στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου (στάση ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλία με τον Β. Κορακάκη, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή - παραδοσιακή μουσική.

902 



Διαβάστε επίσης:

Η Εισήγηση και το Ψήφισμα της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Αχτίδες αισιοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: