Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Χειροκροτήματα και «χειροκροτητές»


«Εντυπωσιάστηκαν» οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι μας από το χειροκρότημα των βουλευτών της συγκυβέρνησης στην αποστροφή του λόγου της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, για το πόσο μοιάζουν οι προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ με… τον κουραμπιέ. Τόσο πολύ μάλιστα που είδαν «σύμπλευση» ΝΔ-ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! Στο ίδιο μήκος κύματος και οι «αριστερούληδες» που ανερυθρίαστα κάνουν λόγο για… «ιστορικό λάθος»!

Και οι μεν και οι δε επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να παραπλανήσουν το λαό. Προσπαθούν να αποκρύψουν ότι ―για μια ακόμη φορά― ο  καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται για τη συνταγή, το «μίγμα» της πολιτικής που θα τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο «πάπλωμα» της κυβερνητικής εξουσίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ένας καυγάς που δεν αφορά τους εργαζόμενους και όσους πλήττονται από τις «συνταγές»-πολιτικές που ―ίδιες, ανεξαρτήτως «δοσολογιών»― εφαρμόζονται με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων. Πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που γκρεμίζουν βίαια τα εργατικά  δικαιώματα, αφαιρούν δημοκρατικές ελευθερίες, και σπρώχνουν τη χώρα μας βαθύτερα στα γρανάζια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Πολιτικές για την ουσία των οποίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και άλλα «αντιμνημονιακά» κόμματα) όχι μόνο δεν διαφωνούν αλλά την «χειροκροτούν» κιόλας, με τα «έργα» της η κυβέρνηση και με τις αλλεπάλληλες «κωλοτούμπες» μετά τις «αντιμνημονιακές» διακηρύξεις του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  που δίνει τα ρέστα του για να γίνει κυβέρνηση (η πιο πρόσφατη  στην ίδια συζήτηση, στη Βουλή, όπου ο Γ. Σταθάκης, βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις του κόμματός του δεν ξεφεύγουν ούτε καν από τα όρια του μνημονίου: «Δεν χρειάζεται να βγούμε απ' το μνημόνιο για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας»!). Και στην προσπάθειά του αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ, μη μπορώντας να αντιπαρατεθεί στα ουσιαστικά επιχειρήματα της κριτικής του ΚΚΕ, σηκώνει  ―με τη βοήθεια μερίδας ΜΜΕ― κουρνιαχτό «εντυπώσεων», έχοντας συμπαραστάτη τον έτερο Καππαδόκη  του νέου (πλην όμως ίδιου και απαράλλαχτου ―στη βάση του―  με τον παλιό,) δικομματισμού.


Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι, οι πραγματικά αριστερές συνειδήσεις να μη ξεγελαστούν και αυτή τη φορά. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα χειροκροτήματα της «παράστασης» που τους θέλει κομπάρσους  εξαθλιωμένους και εξαπατημένους. Να γυρίσουν την πλάτη τους στους «χειροκροτητές» της σαπίλας του συστήματος της εκμετάλλευσης και της διαιώνισης της κυριαρχίας της τάξης των αρπαχτικών του ιδρώτα τους. Να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ που τους καλεί να βγουν στο προσκήνιο και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων που θα γκρεμίσουν ό,τι τους κατατρώει τη ζωή. 
Να «βάλουμε φωτιά σ’ ό,τι μας καίει», να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.

Σάββατο 11 Οκτώβρη 2014.

1 σχόλιο:

zoot horn rollo είπε...

Ήταν σίγουρο πως θα έπαιρνε τη πάσα από τους νεοδημοκράτες και τους "δημοσιογράφους" ο "τουϊτι" Παπαεμετούλης... Ο οποίος είναι υπόλογος (λέμε τώρα...) για τα ΨΕΜΑΤΑ που διέδιδε για τη Κόνιτσα και τις δημοτικές (μια μόνο περίπτωση).
Είναι ήδη χειρότεροι από τους πασόκους.