Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία: Aλίμονο σε όποιον ασκεί κριτική στους κρατούντες...


Η τροπολογία που υπέβαλε το ΑΚΡ στην βουλή, θέτει στο στόχαστρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι 5 έτη φυλάκισης θα επιβάλλονται σε αυτούς που μέσω τουίτερ ασκούν σκληρή κριτική.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Ταράφ με την αύξηση των ποινών στο αδίκημα της απειλής, ανοίγει ο δρόμος για τις προφυλακίσεις . Η νέα αυτή ρύθμιση περιλαμβάνει και αυτούς που ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Με την παρούσα νομοθεσία οι προφυλακίσεις αφορούν αδικήματα που τιμωρούνται με ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκισης και πάνω. Η κυβέρνηση με το πακέτο αυτό ανέβασε το ανώτατο όριο ποινής για το αδίκημα της απειλής στα δύο χρόνια, θέτοντας δηλαδή εντός των ορίων της προφυλάκισης.




Όταν μάλιστα η απειλή αφορά δημόσιο λειτουργό τότε το αδίκημα της απειλής ανεβαίνει και τιμωρείται από 2 έως 5 έτη φυλάκισης.


Έτσι αν περάσει αυτό το πακέτο, εάν κάποιος δημόσια ή μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ασκήσει σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς  και τις δυνάμεις ασφαλείας, τότε με την κατηγορία της απειλής μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με προφυλάκιση. Haber.sol.org.

Πηγή:tourkikanea

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσεχώς και στην Ελλάδα. Τι; Μόνο απ' την Ευρώπη θα ξεσηκώνει το σύστημα καλές ιδέες;; Υπάρχουν κι αλλού δικτατορίες που έχουν καλές ιδέες.