Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Απαντάμε με την πράξη και τη δράση μας


Η δίμηνη καμπάνια, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, που κορυφώνεται με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, ήρθε να απαντήσει σε δύο κύρια και αποφασιστικής σημασίας ζητήματα. Από τη μια, στις εντεινόμενες προσπάθειες της συγκυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ να πειστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν τα μέτρα και να περιορίσουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους, αποδεχόμενοι να ζουν με ψίχουλα ως κάτι μοιραίο και φυσιολογικό. Από την άλλη, να αναδειχτεί ότι δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, ότι μπορούμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας, να ανακόψουμε την επίθεση, να έχουμε κατακτήσεις.
Διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στις άμεσες ανάγκες ανακούφισης αλλά και γενικότερα που αφορούν όλους, συγκροτώντας ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να επαναφέρει στο προσκήνιο, σε πρωταγωνιστικό ρόλο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις. Παράλληλα, η ενιαία δράση στον ίδιο χρόνο με κοινό πλαίσιο, ισχυροποιεί την παρέμβαση των συνδικάτων και των λαϊκών φορέων, συμβάλλει στη λύση προβλημάτων, στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της δράσης τους.

Η μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ έχει ανησυχήσει τις ηγεσίες του νέου και παλιού κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, που βαφτίζουν το συλλαλητήριο «κομματικό». Αγνοούν τάχα οι κλακαδόροι της υποταγής και της ενσωμάτωσης, που με τις θέσεις και τη στάση τους θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε οπαδούς της ΜΕΤΑ-θάνατο δικαίωσης, ότι 745 συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν ενώσει τη φωνή και τη δράση τους για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, έτσι αντιλαμβάνονται την αυτοτέλεια της λειτουργίας των συνδικάτων και κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια; Εμείς απαντάμε με την πράξη και τη δράση μας. Τα αιτήματα που ενώνουν τους εργαζόμενους ανοίγουν προοπτική στην πάλη μας για ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής. Τώρα, με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα ανεβάζουμε στροφές, κλιμακώνουμε την πάλη μας και είναι αυτή η προοπτική της πρωτοβουλίας μας. Σ' αυτήν τη μάχη χωράνε όλοι και αφορά όλους.

Είναι ώρα ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα, συμβάλλοντας με τη δράση και τη συμμετοχή τους να αποτελέσει το συλλογικό και αποφασιστικό βήμα στη διεκδίκηση ζωής με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιώργος ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: