Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μη «Καρτεράτε» να λυγίσουμε...


Στη μακρόχρονη πορεία αγώνων και θυσιών του, το ΚΚΕ είχε πάντα να αντιμετωπίσει «Πάγκαλους» και «Καρτερούς» που το πολεμούσαν με λύσσα, αξιοποιώντας  ό,τι πιο βρώμικο και αποτελεσματικό διέθετε το οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης: την αντικομμουνιστική προπαγάνδα σφραγισμένη με την «βαρύτητα» του λόγου του «πρώην» (μέλους του Κόμματος). Η στάση των κομμουνιστών εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όπως «αποτυπώνεται» στα λόγια του θρυλικού ηγέτη του «ΚΚΕδικου» παραμένει η καλύτερη απάντηση:

«Αυτοί θέλουν το σκοταδισμό και το χαμό. Εμείς θέλουμε λεύτερη, χαρούμενη, γερή Ελλάδα. Για μια τέτοια Ελλάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα η δουλειά θα 'ναι λεύτερη, δική μας. Χρειάζεται πολύς μόχθος και ιδρώτας, μα θα 'ναι για μας και για τα παιδιά μας και ο καρπός θα 'ναι για το λαό. Χωρίς καρχαρίες, δίχως παράσιτα.

Δεν τάζουμε στα χαμένα, δε λέμε λόγια, μάθαμε τα λόγια μας να μη διαφέρουν απ' τα έργα μας. Μάρτυρες και εγγύηση είναι οι εκατόμβες το αίμα και οι αμέτρητες θυσίες που δώσαμε για το λαό και την Ελλάδα. Είναι οι πολλές δεκάδες χιλιάδες ήρωές μας, οι φυλακισμένοι και εξόριστοί μας που ολόρθοι και ατράνταχτοι, σεμνοί και αλύγιστοι κάνουν πάντα ακέραιο το καθήκον τους προς το λαό και την πατρίδα.

Αυτού βρίσκεται η ηθική υπεροχή μας, η ατράνταχτη απόδειξή της. Ποιος πρόσφερε τόσο αίμα στο βωμό της Ελλάδας, της λευτεριάς και προκοπής του λαού; Είμαστε το Κόμμα των θυσιών, των αγώνων, της δημιουργίας. Ο λαός ξέρει τους Κουκουέδες και τους έχει εμπιστοσύνη».

Νίκος Ζαχαριάδης

5 σχόλια:

faros είπε...

Τιμή και Δόξα στον Αξέχαστο Σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη.

Τα λόγια του παρακαταθήκη.

Neophyte_commie είπε...

Η ουσία της ομιλίας της Αλέκας σήμερα ήταν η εξής: Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά έξω από το χέρι μας. Αλλά γι' αυτά που είναι (μόρφωση και δράση) πρέπει να τα δουλεύουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην κατάλληλη στιγμή. «Κρατάμε υγρό το χώμα για να μην φύγει η σπορά κι αυτό στην κατάλληλη στιγμή θα βγει» ή κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια συντροφε.Ηγετικη φυσιογνωμια του ΚΚΕ. αλυγιστος σε ολες τις δυσκολιες και ιδιαιτερα στην τελειταια μετα το 20ο συνεδριο εμεινε ακλονητος ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλος ηγετης ασχετα με τα οποια λαθη του ..ηταν ο πρωτος που κατηγειλε την οππορτουνιστικη στροφη του κκσε και την ωμη επεμβαση στα εσωτερικα του κκε και το πληρωσε..η σταση του ηταν παρακαταθηκη για το μελλον..ηταν γνησιος κομμουνιστης απο τους μεγαλυτερους στο παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα.(προσωπικη αποψη)

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Η Σ.
Τα λάθη του, ακόμη και τα πιο τραγικά (βλ. Άρης), δεν αναιρούν τη συνολικότερη επαναστατική του πορεία.
Το απέδειξε στο δεύτερο αντάρτικο, επίσης αργότερα το 1956 στην Τασκένδη και έως το τέλος του βιολογικού του κύκλου.