Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παρών!

Έπεσε υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των καταπιεσμένων, των θυμάτων της εκμετάλλευσης, των φτωχών, των ταπεινών και καταφρονεμένων όπου γης.  Ήταν ένας νέος όπως εκατομμύρια άλλοι, με ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη, με όνειρα, και αγάπη για τη ζωή. Αλλά και ένας άντρας οραματιστής, ευφυής, ιδεολόγος, που ξεχώρισε από τον ωκεανό της μετριότητας. Ένας φλογερός επαναστάτης που τις ιδέες του πάλεψε να τις κάνει πράξη, αφιερώνοντας τη ζωή του στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, για να πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο που παράγει και την εξουσία, στα χέρια του. Το κατάφερε σε ένα μικρό κομμάτι γη της αμερικανικής ηπείρου. Μα αυτό δεν του ήταν αρκετό. Η επανάσταση γι αυτόν δεν περιοριζόταν  στα στενά γεωγραφικά όρια της Κούβας.

Σήμερα, σαράντα εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που οι συνθήκες, στη χώρα μας και παγκόσμια, γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους λαούς και ο καπιταλισμός δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο, ρίχνοντας τα προσχήματα και τις μάσκες του. Σήμερα που η ανάγκη για την ανατροπή του καπιταλισμού γίνεται επιτακτική, ο Τσε αγγίζει τις καρδιές μας, οπλίζει τη σκέψη μας, χρωματίζει τα οράματά μας. Από τα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, δίπλα μας στους αγώνες, μάς δείχνει τον δρόμο.

Πέμπτη 9 Οκτώβρη 2014.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

«Ο Άνθρωπος πρέπει να περπατάει σηκώνοντας το πρόσωπό του απέναντι στον ήλιο. Ο ήλιος θα πρέπει να κάψει το μέτωπό του και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής! Όποιος σκύβει το κεφάλι του χάνει αυτή την τιμή»
(CHE)