Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γελάνε και τα μικρά παιδιά: «Δε χρειάζεται να βγούμε απ' το μνημόνιο για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας»!

Η τοποθέτηση του Γ. Σταθάκη, βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συζήτησης για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βουλή ήταν αρκετά διαφωτιστική για το χαρακτήρα των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διευκρίνισε ότι όχι μόνο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεφεύγουν χιλιοστό από το πλαίσιο που καθορίζουν τα όρια της κερδοφορίας των μονοπωλίων και η στρατηγική της ΕΕ, αλλά ούτε καν από τα όρια του μνημονίου, αφού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να βγούμε από το μνημονιακό πλαίσιο για να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα»!

Οσον αφορά το χρέος, ο Γ. Σταθάκης σημείωσε: «Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης με βάση το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, αδυνατεί να οδηγήσει σε οποιοδήποτε άξιο λόγου λογικό συμπέρασμα. Σας υπενθυμίζω ότι ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση και ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, για τώρα τον Νοέμβριο, σε ένα μήνα». Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν η κυβέρνηση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ άφησε «την επαναδιαπραγμάτευση και την επίλυση του χρέους σε κάποια στιγμή στο μέλλον» και πρόσθεσε: «Πάντως η συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του χρέους - αν κρίνω από τις εξελίξεις των τελευταίων είκοσι ημερών - απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει στην ατζέντα».

"Θα αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Θα σκίσουμε τα μνημόνια..."

Εξίσου επικριτικός προς την κυβέρνηση, από τη σκοπιά πάντα των συμφερόντων του κεφαλαίου ήταν όσον αφορά την κυβερνητική προπαγάνδα για το τέλος του μνημονίου και την έξοδο της χώρας στις «αγορές»: «Επιστρέφουμε στις αγορές; Εχετε δει κάποια κίνηση αυτές τις μέρες, η οποία να δικαιολογεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης ότι όχι μόνο θα επιστρέψει στις αγορές, θα αγοράσει και το μερίδιο του ΔΝΤ, θα αποδεσμεύσει και πόρους για την ανάκαμψη της οικονομίας κ.ο.κ;». Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά του για την αποδέσμευση πόρων αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και την καπιταλιστική οικονομία και όχι βέβαια τις λαϊκές ανάγκες.
Εξίσου ξεκάθαρος ήταν ο Γ. Σταθάκης σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας απάντηση σε όσους κατηγορούν το κόμμα του για «παροχολογία». «Προκαλώ - είπε - τη ΝΔ να καταθέσει ένα μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να αφορά νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από 700 ευρώ το μήνα. Επαναλαμβάνω, επειδή μιλάτε για παροχές ή για εξωπραγματικά θέματα, πείτε μας ένα μέτρο».
«Είναι ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού που η μνημονιακή κατάσταση το έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, κοστολογημένο σε σχέση με τους πόρους, που αφορά ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού», ανέφερε δείχνοντας ότι το μόνο που κάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Κείμενο: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά κάθομαι καμιά φορά και σκέφτομαι με απορία. Πώς όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους τους χώρεσε κάποτε το ΚΚΕ; Και πόσο τυχερό ήταν που τους ξεφορτώθηκε. Να ήταν απλώς τύχη;