Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οχι, δεν έχουν συμβιβαστεί όλοι με το μικρότερο κακό


«Ενα πρωί που βρέθηκα στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πέλλα, ένας νεαρός αγρότης μου είπε: "Εγώ θέλω να δώσω όλη τη σοδειά και να μη σαπίσει ούτε μισό ροδάκινο". Και μια κοπέλα από τα σούπερ μάρκετ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ", μια άλλη έξω από του "FOKA", ένας συνάδελφος από την άλλη μου δουλειά που τον ήθελαν να παίξει σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής εθελοντικά και πολλοί άλλοι από άλλες δουλειές - πρώην δουλειές βέβαια - μου έδωσαν ένα μήνυμα να σας μεταφέρω.
Δεν αρκούνται στο αν κάνετε έστω και τα μισά από όσα υπόσχεστε για να είναι καλά. Θέλουν όλα όσα τους ανήκουν. Θέλουν μέλλον με προοπτική. Οχι, δεν έχουν συμβιβαστεί όλοι με το μικρότερο κακό, με την υγιή επιχειρηματικότητα, με τις υποσχέσεις για ανάκαμψη με μοντέλα διαχείρισης. Δεν βολεύονται με ζωή που μοιάζει με τα φυλλάδια πολυκαταστημάτων.
Οσο κι αν θέλετε να απαξιωθεί ο αγώνας, η διεκδίκηση, όσο κι αν θέλετε να ελπίζει ο εργαζόμενος σε μια πρόχειρη λύση, στο μικρότερο κακό, υπάρχουν και εκείνοι που μάχονται καθημερινά, που δεν έχουν αποδυναμώσει τα σωματεία τους, που βρίσκονται στους δρόμους, στις γειτονιές, με την αλληλεγγύη της τάξης τους, όταν οι επίδοξοι κυβερνώντες μνημονεύουν όπως τους συμφέρει το αγωνιστικό τους παρελθόν ως άλλοθι και έχουν υιοθετήσει τη συγκαταβατική ειρωνεία, την αφ' υψηλού αντιμετώπιση απέναντι στην ταξική πάλη».
 «[...]Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες από την κυβερνητική μπάντα! Πού συνέβησαν όλες αυτές οι αλλαγές και δεν τις πήραμε χαμπάρι; Παιδεία εξαιρετική, παροχές Υγείας εξασφαλισμένες, ουδείς ανασφάλιστος, όλοι με τα φάρμακά τους, με δουλειά, με μισθούς».
 «[...]Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος να σηκώσουν τα μανίκια» (για να διεκδικήσουν το δίκιο τους).

Ελένη Γερασιμίδου
(Αποσπάσματα από την τοποθέτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ, χτες το βράδυ στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: