Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ποινική δίωξη κατά του διευθυντή της ΜΕΒΓΑΛ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους. Εργοδοτικό σωματείο «Ο Αξιός»: ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!




Σκέψου να είσαι εργαζόμενος στη ΜΕΒΓΑΛ, να σε έχουν απλήρωτο, να κάνεις υπομονή δουλεύοντας τσάμπα, να έχεις απελπιστεί από την ανέχεια, οι μήνες να περνούν και κάποια στιγμή να επεμβαίνει η δικαιοσύνη ασκώντας ποινική δίωξη στον εργοδότη σου, ζητώντας του να σε ξοφλήσει…Και πάνω που αρχίζεις να ελπίζεις πως θα πληρωθείς επιτέλους για τον ιδρώτα σου, να έρχεται το  σωματείο σου, δηλαδή κάποιοι  συνάδελφοί σου που ψήφισες για να προβάλουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά σου, και να  στέκονται, όχι δίπλα σου όπως πίστευες και περίμενες, αλλά στο πλευρό του αφεντικού. Απίστευτο; Δεν είναι φανταστικό σενάριο, είναι γεγονός:

Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρου Παπαδάκη, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους, ύψους 1,492 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013, όπως προέκυψε από κύκλους της Εισαγγελίας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της Επιθεώρησης Εργασίας Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία χρεώθηκε στον εισαγγελέα στις 10 Μαΐου. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πάντως, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Αξιός», Βασίλης Ζωγραφίδης, επισήμανε ότι ο μισθός Ιανουαρίου έχει καταβληθεί πριν από ενάμιση μήνα περίπου και ότι, συν τοις άλλοις, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, βάσει της οποίας αυτοί δηλώνουν ότι στηρίζουν τη διοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και «βάζουν πλάτη» για την καλή πορεία της εταιρείας.

«Σήμερα μας οφείλονται οι μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή περίπου 2,5 μηνών, αλλά κάνουμε υπομονή ως προς την αργοπορία γιατί ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας», σημείωσε ο κ.Ζωγραφίδης.  ΕΔΩ

Παράλληλα, ο ίδιος εκπρόσωπός σου να καυχιέται πως «έδιωξε» το (κακό) ΠΑΜΕ (που ξεμυαλίζει τους καλούς εργάτες) από το εργοστάσιο:

«Την απεργία την κήρυξε η Ομοσπονδία Γάλακτος, ύστερα από συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων στο υποκατάστημα της Αθήνας, ένα συνδικαλιστικό όργανο με εβδομήντα μέλη. Εμείς σαν Σωματείο Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ 'Ο Αξιός', με περισσότερα από επτακόσια μέλη, δεν συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα εργασιακά μας θέματα, δεν θέλουμε η ΜΕΒΓΑΛ να έχει την κατάληξη της ΑΓΝΟ», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του «Αξιού» Βασίλης Ζωγραφίδης. ΕΔΩ

Υπάρχει καμιά διαφορά από την παρακάτω δήλωση;

«Δεν μπορεί κάποιοι να εμποδίζουν την εργασία με το έτσι θέλω. Όταν γίνονται κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς, διασαλεύεται η παράδοση των τελικών προϊόντων της εταιρείας όχι μόνο στην εσωτερική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό». (Π. Παπαδάκης, πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ) ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτήν την εξέλιξη, αντίθετα, είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να σκεφτούν και να αποφασίσουν αν θα  υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους οι ίδιοι ή θα το αναθέτουν σε εκπροσώπους σαν τον παραπάνω κύριο.

Τετάρτη 29 Μάη 2013 

2 σχόλια:

Poe είπε...

αχαχαχα τα ιδια εγραφα πριν απο λιγο:)

Οικοδόμος είπε...

:)