Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν



Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, με τη ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

«Για μια ακόμα φορά μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτή τη φορά η τρικομματική κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, εκφράζοντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων, επιδιώκουν να βάλουν στο "γύψο" το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν. Η κυβέρνηση δια του υπουργού της, κ. Δένδια, επαναλαμβάνει τα ίδια τετριμμένα και ψεύτικα επιχειρήματα των προκατόχων της, των Δημάρχων Αθήνας και άλλων, ότι με τα μέτρα που προτίθεται να πάρει θα αναβαθμιστεί το κέντρο, δε θα διασαλεύεται η εμπορική κίνηση, θα μπορεί ο πολίτης να ψωνίζει κλπ.

Μονοπώλια, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι σε κυβέρνηση – κόμματα – δήμους μετά τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και κατακτήσεων θέλουν να επιβάλουν και "σιγή νεκροταφείου". Αναζητούν προσχήματα για να απαγορεύσουν τη διαμαρτυρία, τη διαδήλωση. Λες και το πρόβλημα του κόσμου για να ψωνίζει είναι τα ωράρια και οι διαδηλώσεις και όχι οι άδειες τσέπες. Στην Κηφισιά δεν γίνονται πορείες και διαδηλώσεις, αλλά η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί και μαγαζιά κλείνουν. Ας τα αφήσει αυτά η κυβέρνηση. Μοναδικός στόχος ήταν και είναι η αύξηση της καταστολής. Η ενίσχυση του δόγματος "Νόμος και Τάξη".

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και συνολικά τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια. Να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση υλοποίησης αυτών των αντιδραστικών προθέσεων.

Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι με τέτοια μέτρα θα περιορίσουν τη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων στη βάρβαρη πολιτική τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: