Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Χρυσές μπίζνες με τα όπλα ειδικά για παιδιά



Μη σας ξεγελάει το χρώμα. Αυτό το όπλο ΣΚΟΤΩΝΕΙ…

Είναι ροζ, πολύχρωμα, φέρουν χαρούμενα σχέδια, έχουν ταιριαστές θήκες και είναι για αγόρια και κορίτσια. Δεν πρόκειται για παιχνίδια, αλλά για όπλα. Τουφέκια ειδικά σχεδιασμένα για τα μικροσκοπικά χέρια των παιδιών, ώστε να τα χειρίζονται με ακρίβεια, να στοχεύουν σωστά και ενίοτε…να σκοτώνουν τα μικρότερα αδέρφια τους.

Αυτό συνέβη στο Κεντάκι προ ημερών, όταν ένα 5χρονο αγόρι πυροβόλησε θανάσιμα τη 2χρονη αδελφή του, με το «ειδικά για παιδιά» τουφέκι του της αμερικανικής εταιρίας Keystone Sporting Arms. Το δικό του 22αρι Crickett, δεν ήταν φούξια όπως αυτά που πωλούνται για τα κοριτσάκια, αλλά αποδείχθηκε μοιραίο για την αδελφούλα την ώρα που η μητέρα των παιδιών, όπως δήλωσε, έλειψε από το σπίτι μόλις πέντε λεπτά.

[…] Ο 5χρονος Κρίστιαν, όμως, αν δεν είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων από τους γονείς του «My First Rifle», το πρώτο του τουφέκι δηλαδή, δε θα είχε σκοτώσει την άτυχη Καρολίν. […] η εταιρία Keystone πουλάει 60.000 τουφέκια για παιδιά ετησίως!

Στην ιστοσελίδα της, μάλιστα, η οποία δείχνει ανενεργή τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει και ειδική «γωνιά για παιδιά», όπου οι νεαροί ενδιαφερόμενοι μπορούν να θαυμάσουν τη χρωματική ποικιλία του τουφεκιού που επιθυμούν πριν το αγοράσουν. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται φωτογραφίες από ικανοποιημένους λιλιπούτειους πελάτες να κρατούν με περηφάνια τα όπλα τους και να ποζάρουν χαμογελαστοί για έναν ακόμα επιτυχημένο στόχο τους. […]

Αποσπάσματα από άρθρο της Δανάης Δασοπούλου στο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: