Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έλα Αλέκο...


Προσπαθείς να «χωρέσεις» ακόμα και την αστική «λογική» τους στο κεφάλι σου και να κρίνεις με βάση αυτήν, μα και πάλι εξοργίζεσαι. Απαιτεί θράσος, χωρίς αρχή και τέλος, να βγαίνουν σήμερα κάποιοι,  πατώντας πάνω στ’ αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και να προβάλουν συνταγές «ανάκαμψης» και «εξόδου της κοινωνίας από την κρίση» με ακόμα περισσότερες «θυσίες», όταν οι ίδιοι ποτέ δεν έπαψαν  να είναι γρανάζια ενός συστήματος που ποτέ δεν σεβάστηκε τον πολίτη, ποτέ δεν νοιάστηκε για τον ασθενέστερο,  ποτέ δεν λειτούργησε με γνώμονα το «κοινό καλό» και που σήμερα οδηγεί βίαια στην πλήρη εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργων και «απασχολήσιμων».

Πολιτικοί που τα ΜΜΠροπαγάνδας τους κότσαραν την ταμπέλα της «σοβαρότητας»  και της «αξιοπιστίας», πως «τα λένε» δήθεν «τσεκουράτα» δίχως να υπολογίζουν το πολιτικό «κόστος», ενώ τόσα χρόνια από κυβερνητικές ή άλλες θέσεις εξουσίας «έβαζαν» ένσημα στήνοντας το αποκρουστικό οικοδόμημα που σήμερα «αποστρέφονται». Πολιτικοί που ξαφνικά προτάσσουν το «εμείς» και το «όλοι μαζί», αλλά οι πολιτικές που εφάρμοζαν  υπηρετούσαν σταθερά και πάντα τα συμφέροντα μιας ομάδας πλουτοκρατών (η οποία τώρα που ζορίζεται τους ανασύρει στην επιφάνεια της τηλεοπτικής επικαιρότητας και τους επιβάλλει  ως πρότυπα στην άβουλη «κοινή γνώμη»).

Όμως τι κοινό έχει ο μεροκαματιάρης, ο άνεργος, ο φουκαράς αυτής της χώρας με τον Αλέκο και τους διάφορους «Alexis», «Μπάμπηδες» και «Άρηδες» που μας πυροβολούν κάθε τόσο με τις σοφιστείες του; Αυτοί, ναι, δικαιούνται  να λατρεύουν τους «Αλέκους» και να ωρύονται στα μικρόφωνά τους (όπως πχ ο «Άρης» σήμερα το πρωί), επειδή... κάποιοι αντιτάσσονται… στην  «άλλη νοοτροπία», που «πρέπει όλοι μαζί να αποκτήσουμε», αν θέλουμε ως κοινωνία να «πάμε μπροστά»... Αλλά, είπαμε… Μπορεί η πλειοψηφία (ακόμα) του λαού να ανέχεται (ακόμα) να προσβάλουν τη νοημοσύνη του οι «Αλέκοι» και οι «άλλοι», αλλά... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Η ώρα που κάθε «κατεργάρης» θα βρει τον «πάγκο» του πλησιάζει και ό,τι κι αν πουν  και  κάνουν, όσο κι αν θέλουν, δεν θα το αποφύγουν.

Τετάρτη 29 Μάη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: