Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…



Το αυθεντικό χαρακτικό του Τάσσου Αλεβίζου, που απεικονίζει διαδηλωτές 
με υψωμένες ελληνικές και κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο

Αλλοίωσαν και τον Τάσσο. Όταν η πραγματικότητα δε συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Κι αυτό ισχύει για όλα. Πρόσφατα, γράφαμε για την αλλοίωση φωτογραφιών από πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με διεθνή απήχηση. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρες του εξωτερικού, αυτές προπαγανδίστηκαν με αφίσες όπου δέσποζαν φωτογραφίες του πανό που είχε αναρτήσει το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, έλειπε όμως η υπογραφή «ΚΚΕ» και το σφυροδρέπανο. Σωστή καπηλεία, δηλαδή.

Το παραποιημένο χαρακτικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα
του Π. Λαφαζάνη, χωρίς τα σφυροδρέπανα

Αυτή τη φορά θύμα του ΣΥΡΙΖΑίικου «φώτοσοπ» έπεσε γνωστό χαρακτικό του Τάσσου Αλεβίζου, που απεικονίζει διαδηλωτές με υψωμένες ελληνικές και κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο. Στην ιστοσελίδα του Π. Λαφαζάνη, αναρτήθηκε η εικόνα, μόνο που απ' τις σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές έχουν εξαφανιστεί τα σφυροδρέπανα (βλέπε σε αντιπαραβολή την πρωτότυπη και τη δημοσιευμένη εικόνα)! Τους το 'παμε κι άλλη φορά, δεν είναι ό,τι καλύτερο να σουλατσάρουν με κλεμμένες ταυτότητες και διαβατήρια. Πόσο μάλλον όταν αυτά φωνάζουν από μακριά ότι είναι κλοπιμαία.

1 σχόλιο:

OMADEON είπε...

Κάθε παραποίηση σημαντικής Πληροφορίας είναι καταδικαστέα, ιδίως οι αλλοιώσεις έργων τέχνης με πολιτικά σύμβολα, κλπ.

Μόνο που...
[1] ΔΕΝ δίνετε το ορίτζιναλ λινκ στην ΙΔΙΑ την ιστοσελίδα, που αναφέρετε σαν "του Λαφαζάνη". Κοίταξα την Ισκρα αλλά δεν βρήκα τη φωτό.

[2] Η φωτό είναι παλιά και αλλοιωμένη, χαμηλής ανάλυσης. Αν θέλανε να κάνουν αλλοίωση γιατί να μη χρησιμοποιούσαν σαν αρχική πηγή μια καλύτερης ποιότητας? Αρα, από κάπου μάλλον την αντέγραψαν.

[3] (συνέχεια του [2]). Με αναζήτηση 'τεχνητής νοημοσύνης' βρήκα ότι η αρχική πηγή της φωτό ΔΕΝ ειναι αυτή η έκδοσή της που δώσατε αλλά κάποια άλλη, πολύ προγενέστερη, σε άλλο σάητ, το 2010. Ορίστε τα αποτελέσματα.

http://tineye.com/search/7812e3aa20d8354634627d7bd9ce64ac2dc2fbc2/

(σε λίγο θα σβηστούν αυτομάτως, γιατί αυτή η μηχανή αναζήτησης δεν τα κρατάει παρά λίγες ώρες, αλλά... φύλαξα ήδη τα αποτελέσματα και ψάχνω την ΑΡΧΙΚΗ εικόνα, που δεν είναι καν αυτή που βρέθηκε, αλλά κάποια... ακόμη προγενέστερη).