Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση για συγκέντρωση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες απευθύνει το ΠΑΜΕ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ξεριζωμένους


Τώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, οι μαθητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να οργανώσουν την συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

ΤΩΡΑ κάθε συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει την συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας προς τους Πρόσφυγες.

ΆΜΕΣΑ να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, κτλ)

Κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικός φορέας  να έρθει σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ για την παράδοση της Υλικής Βοήθειας.

ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: