Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τα 75χρονα του ΕΑΜ απεικονίζοντας σε γραμματόσημα πέντε αγωνιστές του, με τέσσερις από αυτούς εν ζωή


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, απεικονίζοντας σε γραμματόσημα πέντε αγωνιστές του ΕΑΜ, με τέσσερις από αυτούς εν ζωή.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη Αθήνα. Την ιδρυτική διακήρυξη συνομολογούν και προσυπογράφουν ο Λευτέρης Αποστόλου από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - ΚΚΕ, ο Χρήστος Χωμενίδης από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας - ΣΚΕ, ο Ηλίας Τσιριμώκος από την Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας - ΕΛΔ και ο Απόστολος Βογιατζής από το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος - ΑΚΕ. Στο ΕΑΜ συσπειρώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής 1,5 εκατομμύριο Έλληνες. 




Η Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» αποτελείται από πέντε γραμματόσημα αφιερωμένα στους Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλη Γλέζο, Στέλιο Ζαμάνο, Κώστα Μαραγκουδάκη και Απόστολο (Λάκη) Σάντα, στα πρόσωπα των οποίων τιμώνται εκατομμύρια αγωνιστές και αγωνίστριες που συσπειρώθηκαν κάτω από τη σημαία μίας ενιαίας πατριωτικής απελευθερωτικής οργάνωσης.

Η επίσημη παρουσίαση της σειράς θα γίνει την Πρώτη Ημέρα Κυκλοφορίας της,

την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

και ώρα 12:00

στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα)

παρουσία των τεσσάρων ΕΑΜιτών που εικονίζονται στα γραμματόσημα και της οικογένειας του Λάκη Σάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: