Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΔΥΕΘ: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ
 Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!
Οι ιμπεριαλιστές ματοκυλάνε τους λαούς,
αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες!
Με αυτά τα συνθήματα η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στο λαό της πόλης για συμμετοχή στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Τρίτη 1η Μάρτη 2016 ώρα 12:00μ.
Καλούμε τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης να πάρουν μέρος για να καταδικάσουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει πιστά στα επικίνδυνα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων κι εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και σε νέους κινδύνους το ειρηνικό μέλλον του  λαού και της νεολαίας μας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που πρότεινε από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα δήθεν της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες. Η απόφαση της ΕΕ, με δεδομένη τη στήριξη της ίδιας, αλλά και του ΝΑΤΟ, στο “γκριζάρισμα” του Αιγαίου, οδηγεί στη συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Το ΝΑΤΟ ματοκυλάει τους λαούς, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο, είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και για τους πρόσφυγες - μετανάστες που ξεριζώνει μαζί με την ΕΕ από τις χώρες τους.
 Ελάτε όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
 Ø  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Ø  Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.
Ø  Να κλείσουν τώρα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις.
Όλες και όλοι μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης,
την Τρίτη 1η Μάρτη 2016 ώρα 12:00μ.

Θεσσαλονίκη, 28/02/2016

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: