Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Τα Τρακτέρ της Οργής και ο Διάλογος Απάτη !!!

Είναι εύλογο να έχει θορυβήσει πάρα πολύ η μαζική παρουσία των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος όλους εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ότι …έχουν ξοφλήσει με την αγωνιστική διάθεση των αγροτών !!! Είναι εύλογο να έχει θορυβήσει πάρα πολύ η μαζική συμμετοχή των εργατών στην απεργία , στις 4 του Φλεβάρη αλλά και στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!!!
Εκείνο όμως που χάλασε τον ύπνο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (222 βουλευτές ) σε όλους εκείνους που υπηρετούν το κεφάλαιο και τους οργανισμούς του (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ ) είναι το Λαϊκό Μέτωπο , ο κοινός αγώνας εργατών-αγροτών  και άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική που τους έχει εξαθλιώσει !!! Ιδιαίτερα η μαζική τους , κοινή παρουσία στην καρδιά της Αθήνας. Αυτή η αλληλεγγύη τους έχει μπει στο μάτι, αυτή προσπαθούν με …νύχια και δόντια να σπάσουν. Χρησιμοποιούν φυσικά κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, «καρότα» και «μαστίγια»!!! Φυσικά η άρχουσα τάξη και όσοι την υπηρετούν χρησιμοποιούν την πλέον παλαιά τους τέχνη, το ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ !!! Σε αυτό στοχεύει η πρόταση διαλόγου που έχει απευθύνει η συγκυβέρνηση στα μπλόκα των αγροτών. Πήραν όμως πληρωμένη απάντηση από την πανελλαδική επιτροπή των μικρομεσαίων αγροτών.  Από τη Νίκαια της Λάρισας είπαν για τον διάλογο απάτη ότι: Η κυβέρνηση επιμένει να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε. Γι' αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου κι ύστερα μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”. Μας κατηγορούν αυτοί που τους έχουν διορίσει σε διάφορους Οργανισμούς . Αντί να βάζουν την ουρά στα σκέλη τους πάνε για ..τσάι με τους σφαγείς μας !!!
Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το Φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση. Όχι, όμως, στη βάση των εξοντωτικών κυβερνητικών σχεδίων, αλλά για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Για παράδειγμα, ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους. Επιμένουμε σ' αυτή την εύλογη απαίτησή μας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας απαντάει αν θα υπάρξει αφορολόγητο και πόσο και μας κατηγορεί κι από πάνω ότι είμαστε κατά του διαλόγου.
Όμως, εμείς κοντά στον ένα μήνα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση τόσο καιρό, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας.
Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι με διάφορους τρόπους την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε...».

Ζιώβας Βασίλης                                                                                                              
Περιφερειακός Σύμβουλος ΗΠΕΙΡΟΥ της «Λαϊκής Συσπείρωσης»                       
Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων
C:\Users\Μαρία\Desktop\12715328_1565023287157368_1381629895045748221_n.jpg
Το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Άρτας στην Σταδίου , λίγο πριν φτάσει στην Πλατεία Συντάγματος.

Εργατιά- αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: