Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εμετικό παραλήρημα ΓΓ: «Θα έρθουν (οι αγρότες) με τα τανκς στην Αθήνα, για να κάνουν τι;»


Στο βιογραφικό του προβάλλει την αντιστασιακή του δράση («…συμμετείχα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και γι αυτό εξορίστηκα σε ηλικία 19 χρονών στην Γυάρο.»)  και τάζει αγωνιστικά καθρεφτάκια («δικαίωση των αγώνων του λαού μας») και αριστερές χάντρες («με πάθος και πίστη στα ιδανικά της ανανεωτικής αριστεράς») σε όσους τον πίστεψαν. Είναι Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και αυτοπροσδιορίζεται «αριστερός» όπως και η κυβέρνησή του.

Ο κύριος αυτός, εκτός από το να βάζει πλάτη στον αφανισμό της φτωχής αγροτιάς με την πολιτική που υπηρετεί, με ένα εμετικό δημοσίευμά του στο facebook λοιδωρεί τους αγρότες, συκοφαντεί τον αγώνα τους, περιπαίζει τους αγωνιστές που σύρονται από τις κυβερνήσεις στα δικαστήρια, προκαλεί τους αριστερούς, προσβάλλει τη μνήμη των αγωνιστών της αριστεράς που κάποτε έχυσαν το αίμα τους στους δρόμους, στα μπλόκα, στο βουνό και με απύθμενο θράσος απειλεί:

«…Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την μάχη της προόδου με την αντίδραση στην Ελλάδα του σήμερα. Από την άλλη ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000€ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσωνάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν.

Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να έρθουν.»

Δεν πρωτοτυπεί βέβαια η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποί της.  Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους της (απειλές, εκβιασμοί, συκοφαντία, τρομοκρατία, «κοινωνικός αυτοματισμός»), τον δρόμο που ο Τσίπρας από τη θέση της αντιπολίτευσης κατάγγελλε καβάλα σε τρακτέρ και καρότσες)  προσπαθεί με κάθε μέσο και με λυτούς και δεμένους να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, να σπάσει τα μπλόκα τους και να τρομοκρατήσει  τους αγρότες και όσους στέκονται  αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Όσο τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής και του συστήματος θα βαθαίνουν, τόσο θα αποκαλύπτεται σε όλον τον κυνισμό του το αποκρουστικό πρόσωπο της «αριστερής» διακυβέρνησης. Και όσο οι μεγάλες μάζες εργαζομένων και του λαού θα μετράνε -είτε εμβρόντητοι, είτε απογοητευμένοι, είτε παραπλανημένοι-  τα αλλεπάλληλα χαστούκια της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου και θα σκύβουν το κεφάλι, οι κύριοι αυτοί θα γαντζώνονται στις πλάτες του λαού επιδεικνύοντας αλαζονεία και κυνισμό αντιστρόφως ανάλογα προς το μηδαμινό εκτόπισμά τους.

Οι αγρότες δεν πρέπει να λυγίσουν. Όσοι αγωνίζονται και ορθώνουν ανάστημα απέναντι στον επερχόμενο μακέλεμα και του ασφαλιστικού δεν πρέπει να υποχωρήσουν.

Από τη Νίκαια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων (εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας) στέλνει  μήνυμα:

«Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν  τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει  η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.»

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες.

Εργαζόμενοι, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες συνταξιούχοι, νεολαία, όλος ο λαός να σμίξουμε μαζί τους και να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους.

ΕΡΓΑΤΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΑ - ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Δευτέρα 8 Φλεβάρη 2016.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Αγροτιά!
Ολοι στους δρόμους!