Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου “Φρανσίσκο ντε Μιράντα” της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας


Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα Εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, με την έκθεση ζωγραφικής “Αμύντορες Λαοφόροι: Το εικονοστάσι του αντιαποικιοκρατικού αγώνα”, των Ελλήνων καλλιτεχνών Γιάννη Γίγα και Π. Κούβαρη και την έκδοση του Περιοδικού “Chavez Vive”.
Και οι δυο καλλιτέχνες προσπαθούν, μέσα από το έργο τους να κοινωνήσουν τον αγώνα “για ελευθερία και έκφραση”, μέσα από την απεικόνιση προσωπικοτήτων, που θεωρούνται τόσο από τους λαούς τους όσο και σε διεθνές επίπεδο ως παράδειγμα άξιο της τιμής και του θαυμασμού.

Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου “Φρσνσίσκο Ντε Μιράντα” θα πραγματοποιηθούν στην οδό Χάρητος 6, Κολωνάκι, στις 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00 μ.μ.



Έκθεση “Αμύντορες Λαοφόροι: Το εικονοστάσι του αντιαποικιοκρατικού αγώνα” των καλλιτεχνών Γιάννη Γίγα και Πέγκυ Κούβαρη

Είναι οικουμενική πρακτική, γνωστή σε όλες τις εποχές και όλα τα έθνη, κεντρική σε όλες τις λαϊκές παραδόσεις, να τιμώνται ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί για τη πατρίδα ως δικαιοσύνη, ελευθερία και αλήθεια, αντηχώντας τις προσπάθειες των λαών τους και την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.

Αυτή η παράδοση κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι στην Ελλάδα. Από την εποχή του Πλουτάρχου και νωρίτερα, μέχρι σήμερα, σ’ όλη τους την ιστορία, οι Έλληνες θεωρούσαν τον ακέραιο άνθρωπο και τον βίο του άξιο παρατήρησης, τιμής και μίμησης. Η εικόνα του προσώπου και ο παραδειγματικός βίος ομοεθνών και αλλόφυλων προκαλούσε τον νου και την καρδιά τους.

Η ενότητα “Πρόσωπα” έχει ως στόχο να δημιουργήσει και παρουσιάσει μια εικαστική σειρά εμπνευσμένη από προσωπικότητες, που θεωρούνται τόσο από τους λαούς τους, όσο και σε διεθνές επίπεδο ως παράδειγμα, άξιο της τιμής, του θαυμασμού, μεταξύ των οποίων: ο Σιμόν Μπολίβαρ, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Χοσέ Μαρτί, ο Ούγκο Τσάβες και ο Λουίς Τίκας.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016, με ώρες επίσκεψης, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: