Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κοινό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας


Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτήν ή άλλες μάχες, να παραβρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον κορυφαίο ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ΔΣΕ.
Στο χώρο του κοινού τάφου των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2009, στήθηκε μνημείο αντάξιο της θυσίας τους. Το μνημείο που δεσπόζει στο κέντρο του χώρου είναι έργο του Μέμου Μακρή, του οποίου τα δικαιώματα παραχώρησε η κόρη του, Κλειώ Μακρή. Η κατασκευή και τοποθέτησή του έγιναν με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από την Ουγγαρία.
Κάλεσμα για συμμετοχή από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας απευθύνει σε αγωνιστές, απογόνους και φίλους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).
Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν διήμερη εκδρομή με πούλμαν από την Αθήνα, ενώ καλούνται όλα τα παραρτήματά της να οργανώσουν τη μετακίνηση και συμμετοχή των αγωνιστών και φίλων στην εκδήλωση απ' όλες τις περιοχές της χώρας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210.82.22.952 και 210.88.31.368.
  • Το παράρτημα Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει διήμερη εκδρομή με πούλμαν για την εκδήλωση στη Φλώρινα. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210.58.19.947.
  • Το παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει 3ήμερη εκδρομή με πούλμαν για την εκδήλωση. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6944.86.25.56, 697.49.32.527 και 693.66.26.273.

Δεν υπάρχουν σχόλια: