Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. (προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος)

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές

Εμείς είμαστε που με τον αγώνα μας κατακτήσαμε το 7ωρο, το 5ήμερο, την σύνταξη στα 58, το χειμερινό βοήθημα και μια σειρά άλλα δικαιώματα. Οι κατακτήσεις αυτές όμως δεν είναι μόνιμες σε αυτό το σύστημα.

Οι εργοδότες και το κράτος τους ποτέ δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να τα πάρουνε όλα πίσω. Αυτό κάνουν τώρα με αφορμή την κρίση και τα μνημόνια. Οι όποιες καταχτήσεις ήταν αποτέλεσμα του μαζικού, δυναμικού αγώνα με μπροστάρη το Συνδικάτο μας. Σήμερα επιβεβαιώνεται πώς οι όποιες κατακτήσεις δεν είναι μόνιμες και παντοτινές.   Ο αντίπαλος, κυβέρνηση και αφεντικά πέρασαν στην αντεπίθεση. Αρχίσανε τις περικοπές χωρίς τελειωμό. Εκεί ακριβώς στοχεύουν, να τα πάρουν όλα πίσω. Αυτό αναντίρρητα πετυχαίνουν όταν υπάρχουν συνάδελφοι που αρκούνται στο «εμένα δεν με πιάνει», που λένε πως «δεν θίγονται τα Β.Α.Ε.» ή άλλοι που νόμιζαν ότι ο αγώνας είναι εργολαβία και θα τον αναθέσουμε σε κάποιον άλλον.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 πμ

Συνάδελφοι,
Στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών κανείς δεν μένει αλώβητος. Είναι ώρα να πάρουμε όλοι θέση στη μάχη γιατί όποιος απουσιάζει αδυνατίζει τον αγώνα και κάνει τον αντίπαλο να φαίνεται ισχυρός παρόλο που δεν είναι, γιατί την δύναμη την έχουν οι εργάτες και δεν την έχουν δοκιμάσει ακόμα στο σύνολό της.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν πιστοί υπηρέτες των αφεντικών εφάρμοσαν στο ακέραιο ότι είχαν ψηφίσει οι προηγούμενοι που κατεδάφισε ότι είχαμε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες.
Έρχεται τώρα να ολοκληρώσει το έγκλημα με το νέο νόμο λαιμητόμο, όπου τσακίζει ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, έτσι ώστε να ελαφρύνει το, να  απαλλάξει το κεφάλαιο από την υποχρέωση των ασφαλιστικών εισφορών, και από την άλλη να σπρώξει τους εργαζόμενους στα νύχια των ασφαλιστικών εταιριών.
Στόχος της να απαλλάξει το κράτος από την υποχρέωση αυτή για να μπορεί με αυτά τα χρήματα να χρηματοδοτεί με ακόμα περισσότερα πακέτα τους μεγάλους ομίλους.
Συνάδελφοι, η σημερινή κυβερνητική επιλογή, ήταν επιλογή του κεφαλαίου για να κάνει την υπόλοιπη βρώμικη δουλειά, μιας και οι προηγούμενοι, και με την δική μας παρέμβαση, είχαν αποκαλυφθεί στα μάτια των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφοι,
Κανείς να μην τσιμπήσει στους όποιους ελιγμούς κάνει η κυβέρνηση με τις όποιες τροποποιήσεις μπορεί να φέρει.
Κανείς να  μην πέσει στην παγίδα της διαίρεσης που προσπαθούν να κάνουν. Μας αφορά όλους και εργάτες και φτωχομεσαίους αγρότες και όλα τα λαικά στρώματα. Αφορά και τους συνταξιούχους και το παιδί που θα γεννηθεί τώρα.
Ενισχύουμε τον αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Με τον αγώνα μας έχουμε καταφέρει να το καθυστερήσουμε έως τώρα. Εμπρός για να το ανατρέψουμε.
Ήρθε η ώρα να γίνει αντιληπτό ότι εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο πρέπει και να τον απολαμβάνουμε. Αρκεί να μπούμε όλοι στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο όπου το μόνο τους άγχος είναι το πώς θα γεμίζουν τα σεντούκια τους φορτώνοντας όλα τα βάρη στις πλάτες μας.
Δεν μπορεί με τέτοια πρόοδο στην τεχνολογία και την επιστήμη εμείς να δουλεύουμε έως τα βαθιά γεράματα πάνω στο μαδέρι. Δεν μπορεί να βγαίνουμε στην σύνταξη και αυτή να είναι ένα φιλοδώρημα και όταν αρρωσταίνουμε να πηγαίνουμε στην ¨κυρά-μαμή¨.
Ήρθε η ώρα να πούμε ΩΣ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, γιατί εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς, αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 πμ

(προσυγκέντρωση 10.00 πμ στην πλ. Κάνιγγος)



Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα όχι μόνο για να μην έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά για την ανατροπή τους, έως την τελική ΝΙΚΗ.


ΓΕΝΑΡΗΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: